Στο «φως» ήρθαν οι ράγες του Τραμ στην Θεσσαλονίκη

Στο «φως» ήρθαν οι ράγες του Τραμ στην Θεσσαλονίκη

Λειτούργησε στην πόλη από το 1893 έως το 1957

Στην επιφάνεια ήρθαν και πάλι οι ράγες του Τραμ στην οδό Αγίου Μηνά στην Θεσσαλονίκη, το οποίο λειτούργησε στην πόλη το 1893 ως ιππήλατο και από το 1908 έως το 1957 ως ηλεκτροκίνητο.

Όπως μεταδίδει η ιστοσελίδα thesstoday.gr, οι ράγες αποκαλύφθηκαν κατά την διάρκεια εργασιών ανάπλασης και διαμόρφωσης της οδού Αγίου Μηνά στην περιοχή της Βενιζέλου σε δρόμο ήπιας κυκλοφορίας. Ειδικότερα, στο «φως» έχει έρθει λιθόστρωτο μέρος του παλαιού δρόμου της Θεσσαλονίκης, αλλά και οι ράγες του παλαιού τραμ, που χρησιμοποιούνταν στην πόλη. Ο περιφερειακός σύμβουλος Βασίλης Γάκης είπε στην ιστοσελίδα, ότι «έχουμε να κάνουμε με μια ιστορική ανακάλυψη, για την οποία μάλιστα θα πρέπει να μεριμνήσουμε, έτσι ώστε να αποτελέσει τεκμήριο ιστορικής εξέλιξης των συγκοινωνιών της Θεσσαλονίκης».

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Θεσσαλονίκης, Θανάσης Παππάς, ερωτηθείς αν θα γίνουν κάποιες ενέργειες, έτσι ώστε οι ράγες να διατηρηθούν ως ιστορικά μνημεία, δήλωσε ότι «προσπαθούμε τώρα, είμαστε σε επικοινωνία με την Εφορία Νεωτέρων Μνημείων, να βρούμε μια λύση, έτσι ώστε να αναδείξουμε το πλακόστρωτο και τις ράγες. Είναι ένα στοιχείο, το οποίο το αξιολογήσαμε ως ενδιαφέρον και θα προσπαθήσουμε να το αναδείξουμε».