H δίκη Μυτιληναίου και ένα πολύ περίεργο δημοσίευμα

H δίκη Μυτιληναίου και ένα πολύ περίεργο δημοσίευμα

Η υπόθεση προσελκύει το ενδιαφέρον και υπάρχει κόσμος στο ακροατήριο

Συνεχίζεται στο Γ’ Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων η δίκη των κυρίων Μυτιληναίου και Νέζη για την κατηγορία της δωροδοκίας του δεύτερου από τον πρώτο, την περίοδο που ο κ. Νέζης ήταν Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ.

Και ενώ διεξάγεται η δίκη, ένα περίεργο δημοσίευμα είδε το φως της δημοσιότητας σε εφημερίδα της προηγούμενης Κυριακής, σχετικά με το γεγονός ότι αυτή προσελκύει το ενδιαφέρον και υπάρχει κόσμος στο ακροατήριο. Μάλιστα, όπως αναφέρει το συγκεκριμένο δημοσίευμα, οι δικηγόροι του κ. Μυτιληναίου φαίνεται ότι είναι ιδιαίτερα ευαίσθητοι στην παρουσία ενός συγκεκριμένου προσώπου στο ακροατήριο, ο οποίος ήταν μάρτυρας κατηγορίας σε προηγούμενη δίκη για την υπόθεση της ανάθεσης στην εταιρεία ΜΕΤΚΑ του κ. Μυτιληναίου του έργου κατασκευής της μονάδας της ΔΕΗ στο Λαύριο.

Θυμίζουμε ότι στην προηγούμενη αυτή δίκη ένας εκ των κατηγορουμένων ήταν ο κ. Νέζης, η δε απόφαση του δικαστηρίου ήταν ότι «οι κατηγορούμενοι εζημίωσαν την περιουσία της ΔΕΗ, της οποίας βάσει νόμου είχαν την επιμέλεια και διαχείριση» και ότι «κηρύχθηκαν αθώοι της αποδιδόμενης κατηγορίας της απιστίας, όχι γιατί δεν τέλεσαν την πράξη αυτή κατά την εξωτερική της πλευρά, αλλά γιατί δεν αποδείχθηκε ο απαιτούμενος για την τιμωρία αυτής άμεσος δόλος α’ ή β’ βαθμού».

Φαίνεται λοιπόν ότι παρόλο του ότι η τωρινή δίκη είναι ανοιχτή και ο οποιοσδήποτε πολίτης έχει ενδιαφέρον αλλά και έννομο συμφέρον να την παρακολουθήσει αφού αφορά μια υπόθεση δημόσιας επιχείρησης (ΔΕΗ), κάποιοι θα ήθελαν την δικάσουν στα... κρυφά. Όσον αφορά δε τα υπονοούμενα περί δήθεν ανώνυμων επιστολών σε θυρίδες δικαστών, αντί να ασχολούνται με φαντασιώσεις, καλό θα είναι να ασχοληθούν με το πως θα δικαιολογήσουν το γεγονός ότι έφυγαν 250.000 € από τραπεζικό λογαριασμό εταιρείας του κ. Μυτιληναίου, την περίοδο που η ΜΕΤΚΑ έπαιρνε δουλειές της ΔΕΗ, και βρέθηκαν σε τραπεζικό λογαριασμό εταιρείας του κ. Νέζη, την ίδια περίοδο που ήταν Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ.