Στάση εργασίας αύριο των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία στην Αττική

Στάση εργασίας αύριο των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία στην Αττική

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, το όριο δαπανών των νοσοκομείων παραμένει καθηλωμένο στο 1,5 δισ. ευρώ κατ' έτος, παρότι αυξήθηκε η ζήτηση κατά 30% στα δημόσια νοσοκομεία

Παναττική στάση εργασίας (7π.μ.-11π.μ.) και συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Οικονομικών, θα πραγματοποιήσει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), με αφορμή την κατάθεση προϋπολογισμού του έτους 2019, καθώςσύμφωνα με την Ομοσπονδία, η Δημόσια Υγεία και οι εργαζόμενοι δεν είναι στις προτεραιότητες της κυβέρνησης.

Όπως τονίζει, οι δημόσιες δαπάνες Υγείας είναι καθηλωμένες στο 5% του ΑΕΠ και το όριο δαπανών των νοσοκομείων παραμένει καθηλωμένο στο 1,5 δισ.  ευρώ κατ' έτος, παρότι αυξήθηκε η ζήτηση κατά 30% στα δημόσια νοσοκομεία. Ακόμη, όπως καταγγέλλει, το 60% του συνόλου του Ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού είναι πεπαλαιωμένος και θέλει άμεση αντικατάσταση.

Η Ομοσπονδία εκτιμά ότι το Επίδομα Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας θα περικοπεί ή θα μειωθεί και η κυβέρνηση αρνείται να εντάξει στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα, τους υπαλλήλους της Δημόσιας Υγείας.

Η ΠΟΕΔΗΝ αναφέρεται επίσης στις ελλείψεις προσωπικού, τονίζοντας ότι αποχώρησαν 25.000 υπάλληλοι τα χρόνια των Μνημονίων και το προσωπικό με ελαστικές μορφές απασχόλησης συνεχίζει να βρίσκεται σε ομηρία.