Κοσμηματοπώλης για Ζακ Κωστόπουλο: Αντέδρασα όπως ήταν φυσιολογικό

Κοσμηματοπώλης για Ζακ Κωστόπουλο: Αντέδρασα όπως ήταν φυσιολογικό

«Δεν τον χτυπήσαμε θανάσιμα» λέει και παραπέμπει στη Δικαιοσύνη για τελικές αποφάσεις

Από ισχαιμικό επεισόδιο που προκλήθηκε από τα πολλαπλά του τραύματα και πολύ υψηλό στρες πέθανε ο Ζακ Κωστόπουλος σύμφωνα με το τελικό πόρισμα των ιατροδικαστών που δημοσιοποιήθηκε χθες.

Ο κοσμηματοπώλης του επίμαχου καταστήματος στην οδό Γλάδστωνος στην Ομόνοια, που βρίσκεται αντιμέτωπος με τη Δικαιοσύνη για το θάνατο του 33χρονου Ζακ Κωστόπουλου μίλησε στο κεντρικό δελτίο του Open με την Έλλη Στάη, δηλώνοντας ότι «έκανε αυτό που νόμιζε».

Αναλυτικά οι δηλώσεις του κοσμηματοπώλη: «Τι να πω; Η δικαιοσύνη θα τα δείξει αυτά. Τι λένε εκείνοι, εντάξει, πολύ καλά, θα τα πούμε εκεί στο δικαστήριο και θα πάρουν αποφάσεις οι δικαστές. Αυτό έχω να πω. Όπως έχουν βγάλει αυτοί συμπεράσματα, θα δούμε κι εμείς τα δικά μας συμπεράσματα... Θα δούμε. Δε μπορούμε να πούμε τίποτα αυτή τη στιγμή. Θα το μελετήσουμε το θέμα. Η άποψη τους αυτή, μπορεί να είναι έτσι, μπορεί αλλιώς, μπορεί κι αλλιώτικα. Τίποτα δεν μπορούμε να πούμε τώρα. Θα τα πούμε στo δικαστήριο. Εμείς δεν τον χτυπήσαμε θανάσιμα που λένε ότι τον χτυπήσαμε εμείς. Αντέδρασα όπως ήταν φυσιολογικό. Αγανάκτησα και αντέδρασα έτσι. Καλώς, κακώς δεν έπρεπε, έγινε... Ήμουν εν βρασμώ και έκανα αυτό... αυτό που νόμιζα».

ΕΔΕ για τους αστυνομικούς που εμπλέκονται στη υπόθεση του Ζακ Κωστόπουλου

Μετά την ολοκλήρωση και τη δημοσιοποίηση του πορίσματος, με εντολή του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ, αντιστράτηγου Αριστείδη Ανδρικόπουλου, η προκαταρκτική εξέταση που είχε διαταχθεί αρχικά για τη συμπεριφορά των αστυνομικών που συμμετείχαν στην σύλληψη του Ζακ Κωστόπουλου, αναβαθμίστηκε πλέον σε Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ).

Οι εννέα αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙΑΣ και άλλων υπηρεσιών που εμπλέκονται στην υπόθεση, τέθηκαν αυτομάτως στη διάθεση του επιτελείου της ΓΑΔΑ, εωσότου ολοκληρωθεί η ΕΔΕ όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Παρακαλούμε περιμένετε ...