Από ισχαιμικό επεισόδιο πέθανε ο Ζακ Κωστόπουλος κατέληξαν οι ιατροδικαστές

Από ισχαιμικό επεισόδιο πέθανε ο Ζακ Κωστόπουλος κατέληξαν οι ιατροδικαστές

Τι λέει το επίσημο πόρισμα των ιατροδικαστών

Από ισχαιμικό επεισόδιο το οποίο προκλήθηκε από πολλαπλά τραύματα πέθανε ο 33χρονος Ζακ Κωστόπουλος, όπως αναφέρεται στο πόρισμα των ιατροδικαστών, Νίκου Καλογριά και Σουλτάνας Μαριανού.

Οι ιατροδικαστές, αφού μελέτησαν τα αποτελέσματα της νεκροτομής, των τοξικολογικών και ιστολογικών εξετάσεων, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ο θάνατος του 33χρονου έξω από το κοσμηματοπωλείο της οδού Γλάδστωνος στην Ομόνοια οφείλεται στα τραύματά του.

Ο 33χρονος έπαθε ισχαιμικού τύπου αλλοιώσεις μυοκαρδίου από τα πολλαπλά τραύματα στο σώμα του που προκάλεσαν έντονη διέγερση στον οργανισμό του και τον θάνατο του.

Όπως δήλωσαν πριν λίγο οι δύο ιατροδικαστές οι αλλοιώσεις ισχαιμικού τύπου προκύπτουν από την ιστολογική εξέταση και ο θάνατος αποδίδεται σε αυτές τις αλλοιώσεις.

Λόγω απουσίας στεφανιαίας ή άλλης νόσου η πρόκληση των αλλοιώσεων συνδέεται με τα τραύματα μέσω ενός μηχανισμού στρες.

Σημειώνεται ότι κατά τη νεκροτομή βρέθηκαν πολλαπλά τραύματα στο σώμα από τέμνον όργανο (γυαλιά) που δεν ήταν θανατηφόρα καθώς και χτυπήματα από χέρια και πόδια και πρόσκρουση στο έδαφος ή άλλο σταθερό αντικείμενο.

Χθες είχαν δοθεί στη δημοσιότητα οι τοξικολογικές εξετάσεις που ήταν καθαρές και έδειχναν ότι δεν υπήρχε κάποια ναρκωτική ουσία στον οργανισμό του Ζακ Κωστόπουλου.

Μαζί με τις τοξικολογικές εξετάσεις δημοσιεύτηκαν και οι ιστολογικές εξετάσεις οι οποίες κάνουν λόγο μεταξύ άλλων για: Έντονη συμφόρηση των αγγείων του εγκεφάλου και των λεπτομηνίγγων με εξαγγειώσεις ερυθρών αιμοσφαιρίων εστιακά, έντονο οίδημα και συμφόρηση πνευμόνων με παρουσία ενεργοποιημένων κυψελιδών μακροφάγων που φαγοκυτταρώνουν αιμοσιδηρίνη, ισχαιμικού τύπου αλλοιώσεις του μυοκαρδίου.

Το δεκασέλιδο πόρισμα θα διαβιβαστεί στον ανακριτή.