Όσα έγιναν το Σάββατο στο Πολυτεχνείο

Όσα έγιναν το Σάββατο στο Πολυτεχνείο

Δείτε το βίντεο του news.gr

Συγκρούσεις μεταξύ αντιεξουσιαστών και αστυνομικών σημειώθηκαν το Σάββατο στο περιθώριο των εκδηλώσεων για την 45η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Οι αντιεξουσιαστές με ορμητήριο το Πολυτεχνείο, πετούσαν για περισσότερες από τρεις ώρες μολότοφ και πέτρες εναντίον των αστυνομικών, που έκαναν χρήση χημικών.

Μάλιστα αυτή τη φορά η αστυνομία χρησιμοποίησε τις «αύρες» που διαθέτει με συνεχείς βολές νερού στον προαύλιο χώρο του ΕΜΠ.

Όλα ξεκίνησαν περίπου στις 7 το απόγευμα του Σαββάτου και ενώ η μεγάλη πορεία μπροστά από την Αμερικανική Πρεσβεία βρισκόταν σε φάση ολοκλήρωσης.

Ένταση επικράτησε έξω από τη ΓΑΔΑ με κουκουλοφόρους που πέταξαν μολότοφ και πέτρες. Οι δράστες ήταν άτομα που αποχώρησαν από τις πορείες για την επέτειο του Πολυτεχνείου και κατευθύνονταν προς τα Εξάρχεια.

Οι νεαροί έστησαν οδοφράγματα σε δρόμους των Εξαρχείων, ενώ με ορμητήριο το Πολυτεχνείο εκτόξευαν μολότοφ προς το μέρος των αστυνομικών δυνάμεων.

Ο «κλεφτοπόλεμος» συνεχίστηκε για αρκετές ώρες, με την αστυνομία να επιστρατεύει την υδροφόρο αντλία για να απωθήσει τους κουκουλοφόρους και να σβήσει τις φλόγες σε τμήματα του οδοστρώματος από τις μολότοφ.

Οι δυνάμεις των ΜΑΤ απάντησαν με εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων και οι συγκρούσεις συνεχίστηκαν σχεδόν σε όλα τα στενά ενώ έκαναν χρήση ακόμα και βεγγαλικών και φωτοβολίδων ευθείας βολής.

Οι συλλήψεις

Δεκαπέντε Έλληνες και τέσσερις αλλοδαποί είναι οι δεκαεννέα συλληφθέντες στα επεισόδια που έγιναν μετά την πορεία μνήμης για τη 17η Νοεμβρίου, στο Πολυτεχνείο και την ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων.

Όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, επικαλούμενο ενημέρωση της Αστυνομίας, από τους 15 Έλληνες, οι 14 είναι άνδρες, ηλικίας 17-38 ετών, ενώ η γυναίκα 25 ετών. Επίσης, από τους 4 αλλοδαπούς που συνελήφθησαν, οι δύο είναι ανήλικοι, ηλικίας 13 και 17 ετών. Ο 13χρονος είναι Παλαιστίνιος και ο 17χρονος Ρουμάνος, ενώ οι άλλοι δύο, 30 ετών, από την Αλβανία και το Αφγανιστάν, αντίστοιχα.

Βίντεο: Γιάννης Κέμμος