Είπε «φτάνει πια» στις προσβολές του αφεντικού της και κέρδισε 20.000 ευρώ

Είπε «φτάνει πια» στις προσβολές του αφεντικού της και κέρδισε 20.000 ευρώ

Το Δικαστήριο συνολικά αναγνώρισε απαιτήσεις, ύψους 36.839,50 ευρώ, ενώ είχε προηγηθεί η επιβολή προστίμων από την Επιθεώρηση Εργασίας

Την ικανοποίησή του για την απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών που δικαιώνει εργαζόμενη-μέλος, ακυρώνοντας την απόλυσή της και καταδικάζοντας εργοδότη με ποσό αποζημίωσης 20.000 ευρώ για αποκατάσταση της ηθικής βλάβης που προκάλεσε με τη συμπεριφορά του, εκφράζει ο Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων «Η ΕΝΩΣΗ» σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Όπως αναφέρει ο Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων «Η ΕΝΩΣΗ», ο συγκεκριμένος εργοδότης σχεδόν καθημερινά παρενοχλούσε, προσέβαλε και απαξίωνε την εργαζόμενη, απευθυνόμενος με σεξιστικά σχόλια, ανήθικες προτάσεις και ύβρεις προς αυτήν. «Όταν η εργαζόμενη αντέδρασε σε όλα τα παραπάνω, ο εργοδότης φρόντισε να την απομακρύνει από την εργασία, δίχως να της καταβάλει τα εκ του νόμου προβλεπόμενα» επισημαίνει ο Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων «Η ΕΝΩΣΗ». Παράλληλα, σημειώνει ότι το Δικαστήριο συνολικά αναγνώρισε απαιτήσεις, ύψους 36.839,50 ευρώ, ενώ είχε προηγηθεί η επιβολή προστίμων από την Επιθεώρηση Εργασίας.