Παρέμβαση Ρουβίκωνα σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ

Παρέμβαση Ρουβίκωνα σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ

Φώναξαν συνθήματα και πέταξαν τρικάκια

Παρέμβαση σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στο Παγκράτι με ομιλήτρια την υπουργό Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου, έκανε ο Ρουβίκωνας. Τα μέλη της οργάνωσης φώναξαν συνθήματα, πέταξαν τρικάκια και ανήρτησαν πανό.

Σε κείμενό του στην ιστοσελίδα athens.indymedia.org, ο Ρουβίκωνας επιτίθεται στην κυβέρνηση για την οικονομική πολιτική που ακολουθεί.

«Τώρα που έρχονται εκλογές τα πολιτικά στελέχη του Σύριζα βγαίνουν στην ρούγα με δώρα. Μόνο που η ημερομηνία λήξης αυτών των δώρων έχει λήξει προ πολλού. Συγκεκριμένα πριν τρία χρόνια.
Να συγχαρούμε την κυρία Αχτσιόγλου για την επιτυχή ολοκλήρωση του τελευταίου μνημονίου. Τίποτα δεν μας έχει πείσει ότι η δεξιά θα τα κατάφερνε καλύτερα.

Αλλά ποιον να συγχαρούμε που μια αναστολή της μείωσης των συντάξεων, αυτών που έχουν απομείνει από τις προηγούμενες μειώσεις, κατέληξε το δόλωμα για μια νέα ανάθεση στις εκλογές;

Στην πραγματικότητα ο Σύριζα ζητάει ψήφο ως η δεξιά του 2015 για να μην έρθει η δεξιά του 2019. Η αστική δημοκρατία σέρνεται ξανά στον φυσικό βάλτο της, αυτόν του μικρότερου κακού, μετά τις θεατρικές παραστάσεις των αντιμνημονίων των διαπραγματεύσεων και των δημοψηφισμάτων. Ως φάρσα σε σχέση με άλλες εποχές, το δίπολο Σύριζα ή δεξιά είναι υπενθύμιση του τι συμβαίνει όταν παραδώσουμε τα όπλα μας στο κράτος».