Γενικό Κρατικό Νίκαιας: Διερευνούμε το περιστατικό με την πτώση σοβά

Γενικό Κρατικό Νίκαιας: Διερευνούμε το περιστατικό με την πτώση σοβά

Το θέμα είχε αναδείξει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία

Σε διερεύνηση του περιστατικού για την πτώση σοβά σε θάλαμο της ορθοπεδικής κλινικής του Γενικού Κρατικού Νίκαιας, θα προβεί η διοίκηση του νοσοκομείου, λαμβάνοντας παράλληλα μέτρα αποκατάστασης του τεχνικού προβλήματος.

Επίσης, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της «προέβη σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να διαπιστωθεί η κατάσταση της υγείας της συνοδού και του νοσηλευόμενου ασθενή και από τον γενόμενο έλεγχο δεν διαπιστώθηκαν σωματικές βλάβες».

Το θέμα είχε αναδείξει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), επισημαίνοντας ότι «οι υποδομές και ο εξοπλισμός των Νοσοκομείων είναι σε πολύ κακή κατάσταση λόγω έλλειψης συντήρησης».

Η διοίκηση του νοσοκομείου αναφέρει επίσης στην ανακοίνωση της ότι «η ανακαίνιση όλου του ορόφου πραγματοποιήθηκε μερίμνη της ΔΕΠΑΝΟΜ Α.Ε ,το χρονικό διάστημα 2002-2004 και παράλληλα ενισχύθηκε ο φέρων οργανισμός του κτιρίου. Έκτοτε οι συντηρήσεις των θαλάμων και του κτιρίου γίνονται από το προσωπικό της τεχνικής υπηρεσίας σε τακτά χρονικά διαστήματα. Το σημερινό ατυχές περιστατικό ήταν αδύνατο να προβλεφθεί δεδομένου ότι σε πρόσφατη ανακαίνιση χρωμάτων το καλοκαίρι του 2017 δεν παρατηρήθηκε πρόβλημα σε επίχρισμα του θαλάμου».