Τον Μάρτιο η συζήτηση της αγωγής κακοδικίας της Ράικου κατά Τουλουπάκη

Τον Μάρτιο η συζήτηση της αγωγής κακοδικίας της Ράικου κατά Τουλουπάκη

Η πρώην εισαγγελέας Διαφθοράς διεκδικεί αποζημίωση 300.000 ευρώ από την διάδοχό της

Τον ερχόμενο Μάρτιο θα συζητηθεί στο Ειδικό Δικαστήριο Αγωγών Κακοδικίας, η αγωγή που κατέθεσε η εισαγγελέας Ελένη Ράικου σε βάρος της συναδέλφου της Ελένης Τουλουπάκη, η οποία τη διαδέχτηκε στην Εισαγγελία Διαφθοράς και των δυο επίκουρων εισαγγελέων, με αφορμή την υπόθεση Novartis.

Η αγωγή φέρει και την υπογραφή του συζύγου της κ. Ράικου, γιατρού στο επάγγελμα και με αυτή διεκδικούν συνολική αποζημίωση ύψους 300.000 ευρώ. Το ζευγάρι επικαλείται παραβίαση της μυστικότητας της ανάκρισης, παραβίαση προσωπικών δεδομένων και προσβολή προσωπικότητας σχετικά με την πολύκροτη υπόθεση. Και αυτό γιατί θεωρούν την κ. Τουλουπάκη και τους συνεργάτες της υπεύθυνους για διαρροές που φέρουν τον σύζυγο της κ. Ράικου να ελέγχεται στο πλαίσιο της έρευνας για την υπόθεση Novartis, καθώς το όνομα του συμπεριλαμβάνεται σε λίστα με γιατρούς, που βρίσκονται στο στόχαστρο της δικαιοσύνης.

Στη συγκεκριμένη υπόθεση θα προεδρεύσει η πρόεδρος του ΣτΕ Αικατερίνη Σακελλαρόπουλου, καθώς η κ. Ραίκου και οι εναγόμενοι εισαγγελείς προέρχονται από την ποινική δικαιοσύνη.

Την αγωγή κακοδικίας της Ελένης Ράικου χειρίζεται η αντιπρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας Σπυριδούλα Χρυσικοπούλου.