Μαρτυρία για την επίθεση στο περιπολικό: Έσπαγαν με βαριοπούλα ενώ αστυνομικός ήταν μέσα

Μαρτυρία για την επίθεση στο περιπολικό: Έσπαγαν με βαριοπούλα ενώ αστυνομικός ήταν μέσα

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και την σύλληψη των δραστών

Για την επίθεση που έγινε χθες σε περιπολικό κοντά στο Πεδίον του Άρεως μίλησε στον ΑΝΤ1 ο Γενικός Γραμματέας Ειδικών Φρουρών της ΕΛΑΣ, Στράτος Μαυροειδάκος. Όπως είπε οι κουκουλοφόροι έσπασαν με βαριοπούλα τα τζάμια, ενώ ο ένας αστυνομικός βρισκόταν μέσα στο περιπολικό και ο άλλος έκοβε κλήση.

«Είμαστε στα σύνορα του Εξαρχιστάν και διάφοροι αναρχικοί βγαίνουν και εξορμούν καθημερινά, αυτήν τη φορά επιτέθηκαν στο περιπολικό του ΑΤ Κυψέλης», είπε.  «Οι αστυνομικοί παρέμειναν ήρεμοι» επισήμανε, τονίζοντας πως δεν είχαν και άλλη επιλογή.

Ο Γενικός Γραμματέας τόνισε ότι η ανάγκη για ένστολους της Ομάδας Δ είναι μεγάλη, καθώς «οι μπαχαλάκηδες τους έτρεμαν».

Όπως αναφέρθηκε χθες σε δημοσίευμα του ΑΠΕ-ΜΠΕ το περιπολικό είχε σταθμεύσει στο σημείο προκειμένου οι δύο αστυνομικοί, που αποτελούσαν το πλήρωμα του, να βεβαιώσουν τροχονομική παράβαση.

Ξαφνικά οι δράστες, οι οποίοι είχαν καλυμμένα τα πρόσωπα τους, εμφανίστηκαν από την οδό Μαυροματαίων και επιτέθηκαν με ξύλα και άλλα αντικείμενα προκαλώντας φθορές στο όχημα, χωρίς όμως να πειράξουν τους αστυνομικούς. Στη συνέχεια οι κουκουλοφόροι απομακρύνθηκαν τρέχοντας, ενώ οι αστυνομικοί έφυγαν και αυτοί με το υπηρεσιακό αυτοκίνητο.

Από την Αστυνομία γίνονται έρευνες για τον εντοπισμό και την σύλληψη των δραστών.