Ολοκληρώθηκε η άσκηση των ισραηλινών F-16 στη Λάρισα

Ολοκληρώθηκε η άσκηση των ισραηλινών F-16 στη Λάρισα

Το Τελ Αβίβ επιδιώκει τις κοινές ασκήσεις με την Ελληνική Πολεμική Αεροπορία καθώς αυτή είναι από τις καλύτερες στο ΝΑΤΟ

Ολοκληρώνεται σήμερα η κοινή άσκηση των Ισραηλινών F-16 με την Ελληνική Πολεμική Αεροπορία. Να θυμίσουμε πως αριθμός μαχητικών F-16 αλλά και ένα ιπτάμενο ραντάρ της Ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας είχαν μετασταθμεύσει στην αεροπορική βάση της Λάρισας από τις 21 Οκτωβρίου.

Του Μαρίνου Γκασιάμη

Σύμφωνα με στρατιωτική πηγή που μίλησε στο news.gr ήδη έχουν συλλεχθεί πολύτιμα συμπεράσματα που θα αξιολογηθούν μέσα στις επόμενες ημέρες. Οι επιτελείς της Ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας θεωρούν την συνεργασία με την Ελληνική πολύ σημαντική, καθώς αυτή χαίρει πολύ μεγάλης εκτίμησης στο ΝΑΤΟ λόγω των ικανοτήτων της

Ο φωτογραφικός φακός συνέλαβε τα ισραηλινά μαχητικά να πετούν πάνω από την πόλη της Θεσσαλίας με κατεύθυνση το στρατιωτικό αεροδρόμιο της Λάρισας. Τα αεροσκάφη του Ισραήλ συνοδεύονταν σε κάθε πτήση τους από το ιπτάμενο ραντάρ Gulfstream G550.

Η συνεκπαίδευση Ελλήνων και Ισραηλινών πιλότων έγινε σε όλη τη χώρα, καθώς τα μαχητικά των δύο χωρών επιχείρησαν σε συνεργασία με όλες της Μοίρες της Πολεμικής Αεροπορίας της Ελλάδας.

Το σμήνος των μαχητικών της Ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας προσγειώθηκε ξανά στη Λάρισα μετά από 6 χρόνια, αφού αντίστοιχη άσκηση είχε διεξαχθεί το 2012, ενώ κατά καιρούς πιλότοι της Ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας έχουν συνεκπαιδευθεί με Ελληνες συναδέλφους τους στην 110 Πτέρυγα Μάχης της Λάρισας, με τους Ισραηλινούς να επιλέγουν για την εκπαίδευσή τους το Πεδίο Βολής Κρανέας στην Ελασσόνα. Το ελληνικό έδαφος, έχει κριθεί από τα Ισραηλινά επιτελεία, ως ιδανικός χώρος για την εκπαίδευση των πιλότων του.

Φωτογραφίες: eurokinissi