Στο στόχαστρο διαρρηκτών 38 διαμερίσματα, η λεία ξεπερνά τις 200.000 ευρώ

Στο στόχαστρο διαρρηκτών 38 διαμερίσματα, η λεία ξεπερνά τις 200.000 ευρώ

Ταυτοποιήθηκαν ως δράστες 20 άτομα

Στα ίχνη μελών εγκληματικής οργάνωσης που ενώθηκαν με σκοπό τη διάρρηξη σπιτιών και την αφαίρεση αντικειμένων από το εσωτερικό τους προκειμένου να προσποριστούν παράνομο περιουσιακό όφελος, οδήγησε επισταμένη έρευνα αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων Θεσσαλονίκης.

Στο πλαίσιο των ερευνών εξιχνιάστηκαν περιπτώσεις κλοπών από 38 διαμερίσματα, που έλαβαν χώρα στο ευρύτερο πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης, κατά το χρονικό διάστημα Αυγούστου 2010 – Απριλίου 2018 όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ταυτοποιήθηκαν ως δράστες 20 άτομα (18 Γεωργιανοί – 2 Έλληνες) ηλικίας από 27 έως 49 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης και των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπής.

Σημειώνεται ότι, έξι εκ των δραστών βρίσκονται προσωρινά κρατούμενοι δυνάμει σχετικών ενταλμάτων.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι προαναφερόμενοι συγκρότησαν εγκληματική οργάνωση η οποία διέθετε δομημένη και διαρκή δράση, με διακριτούς ρόλους μεταξύ των μελών της και απώτερο σκοπό την αποκόμιση παράνομου περιουσιακού οφέλους, μέσω της διάπραξης παράνομων πράξεων.

Χαρακτηριστικό του τρόπου δράσης τους ήταν η χρήση εξειδικευμένων διαρρηκτικών εργαλείων, η ανάπτυξη τεχνογνωσίας και η εφαρμογή ειδικών επιχειρησιακών μεθόδων.

Η λεία τους περιελάμβανε χρηματικά ποσά, κοσμήματα και ηλεκτρονικές συσκευές, η συνολική αξία των οποίων υπερβαίνει τις 200.000 ευρώ.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε υποβλήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό τυχόν άλλων παθόντων.