Ποιοι δρόμοι κλείνουν λόγω παρελάσεων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Ποιοι δρόμοι κλείνουν λόγω παρελάσεων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις ισχύουν από σήμερα στην Θεσσαλονίκη και αύριο

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις ισχύουν από σήμερα Σάββατο 27 Οκτωβρίου στην Θεσσαλονίκη και αύριο στην Αθήνα στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του εορτασμού της εθνικής επετείου.

Στην Θεσσαλονίκη, επίκεντρο των εορτασμών της 28ης Οκτωβρίου, από τις 10:30 το πρωί μέχρι πέρατος των εκδηλώσεων της μαθητικής παρέλασης, δεν θα επιτρέπεται η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στους εξής δρόμους:

- Τσιμισκή, στο τμήμα της από την πλατεία Χ.Α.Ν.Θ. μέχρι την οδό Ι.Δραγούμη.
- Παύλου Μελά, στο τμήμα της από την πλατεία Λ.Πύργου μέχρι την οδό Τσιμισκή.
- Σε όλες τις κάθετες οδούς των συγκεκριμένων τμημάτων των ως άνω οδών.

Την Κυριακή 28 Οκτωβρίου από τις 03:00 τα ξημερώματα και μέχρι πέρατος της παρέλασης, η έναρξη της οποίας θα πραγματοποιηθεί την 11:00 το πρωί της ίδιας ημέρας, θα απαγορευτεί η στάση και στάθμευση όλων των οχημάτων στους εξής δρόμους της πόλης:

- Λεωφόρος Μεγάλου Αλεξάνδρου.
- Γ. Παπανδρέου, στο τμήμα της από Μ.Αλεξάνδρου μέχρι την οδό Μητρ.Κυδωνιών.
- 30ης Οκτωβρίου , καθ’ όλο το μήκος της.
- Μ.Μπότσαρη - Καραϊσκάκη - 25ης Μαρτίου, Π.Συνδίκα, Παρασκευοπούλου, Χατζή, 28ης Οκτωβρίου, στα τμήματά τους από τη Λεωφ. Βασ. Όλγας μέχρι τη Λεωφ. Μεγάλου Αλεξάνδρου.
- Παύλου Μελά, στο τμήμα της από την πλατεία Λ.Πύργου μέχρι την οδό Τσιμισκή.
- Γ΄ Σεπτεμβρίου, στο τμήμα της από τη Λεωφ. Μ.Αλεξάνδρου μέχρι τη Λ.Στρατού.
- Στρ. Ναπολ. Ζέρβα, καθ’ όλο το μήκος της.
- Εθν. Αμύνης, στο τμήμα της από την οδό Τσιμισκή μέχρι τη Λ.Νίκης.
- Γκύζη, καθ’ όλο το μήκος της.

Από τις 05:00 το πρωί και μέχρι πέρατος της παρέλασης, λόγω της παράταξης των μηχανοκίνητων τμημάτων, δεν θα επιτρέπεται η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στους εξής δρόμους της πόλης:

- Λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου .
- Γ. Παπανδρέου, στο τμήμα της από Μ.Αλεξάνδρου μέχρι την οδό Μητρ.Κυδωνιών.
- 30ης Οκτωβρίου, καθ’ όλο το μήκος της.

Από τις 07:00 το πρωί σταδιακά και μέχρι πέρατος της παρέλασης δεν θα επιτρέπεται η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στους εξής δρόμους της πόλης:

- Μ. Μπότσαρη - Καραϊσκάκη - Καλλιδοπούλου, 25ης Μαρτίου, Π.Συνδίκα, Παρασκευοπούλου, Χατζή, 28ης Οκτωβρίου, στα τμήματά τους από τη Λεωφ. Βασ. Όλγας μέχρι τη Λεωφ. Μεγάλου Αλεξάνδρου.
- Στρατηγού Κακαβού.
- Παύλου Μελά, στο τμήμα της από την πλατεία Λ.Πύργου μέχρι την οδό Τσιμισκή.
- Σουλιώτη, στο τμήμα της από τη Καλλιδοπούλου μέχρι την οδό Στρ.Κακαβού.
- Εθν. Αμύνης, στο τμήμα της από την οδό Τσιμισκή μέχρι τη Λ.Νίκης.

Εκτός των παραπάνω κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, θα απαγορευτεί η στάση και στάθμευση όλων των οχημάτων στους παρακάτω δρόμους της πόλης:

- Αγίας Τριάδος, στο τμήμα της από την Λεωφ. Μ. Αλεξάνδρου μέχρι την οδό Βασ. Γεωργίου από τις 15:00 της 25-10-2018 μέχρι τις 15:00 της 28-10-2018.
- Στο παρκινγκ που βρίσκεται όπισθεν της εξέδρας των επισήμων της παρέλασης επί της οδού Αθαν. Σουλιώτη από τις 16:00 της 27-10-2017 μέχρι πέρατος της παρέλασης της 28-10-2017.
- Στρατηγού Κακαβού από τις 16:00 της 27-10-2018 μέχρι πέρατος της παρέλασης της 28-10-2018.
- Αθαν. Σουλιώτη στο τμήμα της από τη Καλλιδοπούλου μέχρι την οδό Στρ. Κακαβού από τις 16:00 της 27-10-2018 μέχρι πέρατος της παρέλασης της 28-10-2018.
- Καλλιδοπούλου στο τμήμα της από τη Λεωφ. Βασ. Όλγας μέχρι τη Λεωφ. Μ. Αλεξάνδρου από τις 16:00 της 27-10-2018 μέχρι πέρατος της παρέλασης της 28-10-2018.

Ανάλογα με τις κυκλοφοριακές συνθήκες, διακοπές της κυκλοφορίας θα γίνουν και στους γύρω δρόμους. Για τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις έχει εκδοθεί σχετική Απόφαση από την Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις αύριο στην Αθήνα

Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή σε όλους τους δήμους της Αττικής, λόγω των παρελάσεων για τον εορτασμό της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου.

Ειδικότερα, στους Δήμους Αθηναίων και Πειραιά η κυκλοφορία των οχημάτων θα διακοπεί νωρίτερα, σύμφωνα πάντα με την αστυνομία, στις εξής οδούς και λεωφόρους:

- Δήμος Αθηναίων (κεντρική παρέλαση), από τις 09:00 μέχρι το τέλος της παρέλασης: Λ. Βασ. Αμαλίας, και Ελ. Βενιζέλου (Πανεπιστημίου), σε όλο το μήκος τους και στις καθέτους αυτών μέχρι την πρώτη παράλληλο. Λ. Βασ. Σοφίας, στο τμήμα της μεταξύ της Λ. Βασ. Κων/νου και της οδού Ελ. Βενιζέλου (Πανεπιστημίου) και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής μέχρι την πρώτη παράλληλο.

- Δήμος Αθηναίων (Δοξολογία στον Καθεδρικό Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών), από τις 06:00 μέχρι το τέλος των εκδηλώσεων: Μητροπόλεως, σε όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής μέχρι την πρώτη παράλληλη οδό. Λ. Βασ. Όλγας, σε όλο το μήκος της και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

- Δήμος Πειραιά, από τις 06:00 μέχρι τις 14:00: 34ου Πεζικού Συντάγματος, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Ομηρίδου Σκυλίτση και Ελ. Βενιζέλου. Ηρώων Πολυτεχνείου, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Ελ. Βενιζέλου και 2ας Μεραρχίας. Βασ. Γεωργίου, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Εθν. Αντιστάσεως και Γρηγ. Λαμπράκη.