Κλειστά σχολεία στην Ηλεία μετά το μεταμεσονύκτιο σεισμό

Κλειστά σχολεία στην Ηλεία μετά το μεταμεσονύκτιο σεισμό

Εντατικοί έλεγχοι ασφαλείας για τυχόν ζημιές

Κλειστά, για προληπτικούς λόγους, θα παραμείνουν σήμερα τα σχολεία στην Ηλεία, όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο αντιπερειφερειάρχης Γιώργος Γεωργιόπουλος, μετά τον ισχυρό μεταμεσονύκτιο σεισμό που ταρακούνησε τη Ζάκυνθο.

Όπως εξήγησε, «ούτως ή άλλως σήμερα δεν επρόκειτο να γίνουν μαθήματα λόγω των προγραμματισμένων εκδηλώσεων για την εθνική επέτειο, αλλά κρίναμε κατά την διάρκεια της συνεδρίασης του συντονιστικού οργάνου, πως θα πρέπει να αναβληθούν αυτές οι εκδηλώσεις, ώστε να μην δημιουργηθούν προβλήματα σε περίπτωση σεισμικής δόνησης».

Επίσης, ο Γιώργος Γεωργιόπουλος ανέφερε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ότι θα ελεγχθούν όλα τα σχολικά κτίρια μέσα στο Σαββατοκύριακο, τα δημόσια κτίρια και οι χώροι συνάθροισης του κοινού.

Ακόμη, σήμερα το πρωί κλιμάκιο μηχανικών ελέγχει το δικαστικό μέγαρο, ώστε να υπάρχει η πρώτη εκτίμηση για την κατάσταση του κτιρίου, πριν από την έναρξη συνεδρίασης των δικαστηρίων.

Παράλληλα, κλιμάκια μηχανικών θα ελέγξουν το δίκτυο των υποδομών, όπως και το λιμάνι του Κατακόλου, όπου σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη, υπάρχει μία παλιά ρηγμάτωση.