Στην Κρήτη πιάστηκαν στα χέρια για την ανάπλαση ενός πάρκου

Στην Κρήτη πιάστηκαν στα χέρια για την ανάπλαση ενός πάρκου

Η κατάσταση ξέφυγε ακόμα περισσότερο όταν η Αστυνομία προχώρησε στην προσαγωγή ενός ατόμου

Ξέφυγε η κατάσταση στο Πάρκο Γεωργιάδη στο Ηράκλειο Κρήτης μετά τις πρωινές αντιδράσεις για την έναρξη των έργων με αποτέλεσμα να υπάρξουν μεγάλα επεισόδια που επεκτάθηκαν και στην Λεωφόρο Δημοκρατίας σύμφωνα με το flashnews.gr.

Η έναρξη των εργασιών για την ανάπλαση του πάρκου έφερε και μεγάλες αντιδράσεις. Όπως έγραψε νωρίτερα το Flashnews, υπήρξε άμεση κινητοποίηση πολιτών - μέσω των social media αλλά και μέσα από τις «Φυλές του Πάρκου». Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να υπάρξει άμεση ανταπόκριση και μέσα σε λίγη ώρα συγκεντρώθηκαν περίπου 100 άτομα. Μπήκαν αμέσως μπροστά στις μπουλντόζες προκειμένου να σταματήσουν τα έργα και για λίγο υπήρξε ησυχία.

Ωστόσο, όταν ξεκίνησαν και πάλι οι εργασίες για την οριοθέτηση του χώρου, υπήρξαν αντιδράσεις ανάμεσα στους Αστυνομικούς και τους πολίτες με αποτέλεσμα να ξεκινήσουν εκτεταμένα επεισόδια που στην συνέχεια επεκτάθηκαν σε έναν από τους πιο κεντρικούς δρόμους του Ηρακλείου, την Λεωφόρο Δημοκρατίας.

Η κατάσταση ξέφυγε ακόμα περισσότερο όταν η Αστυνομία προχώρησε στην προσαγωγή ενός ατόμου με αποτέλεσμα οι παρευρισκόμενοι να επιτεθούν στους Αστυνομικούς και να ακολουθήσουν μάχες σώμα με σώμα.