Κατασχέθηκαν 2 εκατομμύρια προιόντα «μαϊμού» από την αρχή του έτους

Κατασχέθηκαν 2 εκατομμύρια προιόντα «μαϊμού» από την αρχή του έτους

Έχουν κατασχεθεί και 10 τόνοι ακατάλληλα τρόφιμα

Σε κατασχέσεις μεγάλων ποσοτήτων λαθραίων εμπορευμάτων προχώρησαν τις τελευταίες μέρες υπάλληλοι της Επιχειρησιακής Διεύθυνσης Σ.Δ.Ο.Ε. Αττικής. Πρόκειται για εμπορεύματα τα οποία κυκλοφορούσαν παράνομα στην ελληνική αγορά, και εντοπίστηκαν σε ελέγχους που διενεργήθηκαν σε περιοχές κυρίως του κέντρου της Αθήνας. Από την αρχή του έτους έως σήμερα έχουν κατασχεθεί πάνω από 2 εκατομμύρια τεμάχια εμπορευμάτων που είτε είναι απομιμήσεις είτε λαθραία.

Ειδικότερα όπως ανακοίνωσε το ΣΔΟΕ:

- Εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν, εντός αδήλωτου αποθηκευτικού χώρου επιχείρησης ιδιοκτησίας αλλοδαπού υπηκόου, συνολικά 21.613 τεμάχια πορτοφόλια και τσάντες για τα οποία δεν προσκομίσθηκαν νόμιμα παραστατικά απόκτησης και καταβολής των δασμοφορολογικών επιβαρύνσεων, εκ των οποίων τα 1.850 τεμάχια ήταν προϊόντα απομίμησης γνωστών οίκων.

- Εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν, εντός αδήλωτου αποθηκευτικού χώρου επιχείρησης ιδιοκτησίας ημεδαπού, υποδήματα συνολικής ποσότητας 24.430 ζευγών, για τα οποία δεν επιδείχθηκαν παραστατικά νόμιμης απόκτησης ή εισαγωγής τους.

- Εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν, εντός φορτηγού οχήματος Δ.Χ. που στάθμευσε παραπλεύρως επιχείρησης ιδιοκτησίας αλλοδαπού υπηκόου καθώς επίσης και σε αποθηκευτικό χώρο της ίδιας επιχείρησης, 1.180 κουβέρτες προερχόμενα από την Κίνα, για τα οποία δεν προσκομίσθηκαν νόμιμα παραστατικά απόκτησης και καταβολής των δασμοφορολογικών επιβαρύνσεων.

- Σε αδήλωτο επαγγελματικό χώρο εντοπίστηκε αποθήκη ηλεκτρονικού καταστήματος (e-shop) εμπορίας καλλυντικών, εντός της οποίας κατασχέθηκαν 1.496 τεμάχια καλλυντικών σκευασμάτων καθώς επίσης και μια Φ.Τ.Μ..

Με τις ανωτέρω κατασχεθείσες ποσότητες, τα προϊόντα απομίμησης και λαθραίας εισαγωγής που έχουν κατασχεθεί εντός του τρέχοντος έτους από υπαλλήλους των Επιχειρησιακών Διευθύνσεων Αττικής και Μακεδονίας της Ε.Γ. Σ.Δ.Ο.Ε., υπερβαίνουν τα 2 εκατομμύρια τεμάχια. Συγκεκριμένα έχουν κατασχεθεί 2.000.419 τεμ., έναντι ποσότητας 1.056.377 τεμ. που είχε κατασχεθεί το προηγούμενο έτος.

Ειδικότερα προϊόντα απομίμησης που κατασχέθηκαν εντός του 2018:

- 652.238 τεμ. ενδύματα – υποδήματα

- 235.465 τεμ. σήματα κ.λ.π.

- 198.442 τεμ. γυαλιά ηλίου

- 153.244 τεμ. τσάντες – πορτοφόλια κ.λ.π.

- 11.834 τεμ. ρολόγια

- 6.911 τεμ. αρώματα, κρέμες κ.λ.π.

- 1.975 τεμ. ηχεία

- 1.180 τεμ. κλινοσκεπάσματα (κουβέρτες)

- 137 τεμ. λοιπά είδη

Τα προϊόντα (no name) λαθραίας εισαγωγής που κατασχέθηκαν εντός του 2018 ήταν 738.993 τεμάχια. Επίσης έχουν κατασχεθεί και 10 τόνοι ακατάλληλα τρόφιμα.