Σε διαθεσιμότητα ο αστυνομικός που βρέθηκε δεμένος στη Νίκαια

Σε διαθεσιμότητα ο αστυνομικός που βρέθηκε δεμένος στη Νίκαια

Νοσηλεύεται φρουρούμενος στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο

Ο 34χρονος αστυνομικός που εντοπίστηκε άγρια χτυπημένος και δεμένος, τα ξημερώματα της περασμένης Πέμπτης, σε διαμέρισμα της Νίκαιας και συνελήφθη από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ, κατηγορούμενος για ληστεία κατά συναυτουργία, τέθηκε σε διαθεσιμότητα, ενώ διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση σε βάρος του.

Σύμφωνα με την δικογραφία, που είναι κακουργηματικού χαρακτήρα, ο αστυνομικός, που υπηρετεί στην Ασφάλεια Αττικής, κατηγορείται ότι διέπραξε ληστεία μαζί με τρία ακόμα άγνωστα άτομα.

Παράλληλα, σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων, τα ξημερώματα της 18ης Οκτωβρίου, τέσσερα άτομα, φορώντας κουκούλες, εισήλθαν σε διαμέρισμα στη Νίκαια Αττικής, όπου διέμεναν αλλοδαποί και αφαίρεσαν κούτες με λαθραία τσιγάρα, 325 ευρώ και κινητά τηλέφωνα.

Οι Πακιστανοί που διέμεναν στο διαμέρισμα κατάφεραν να ακινητοποιήσουν έναν από τους δράστες, τον οποίο έδεσαν και χτύπησαν, ενώ οι υπόλοιποι τρεις κατάφεραν να διαφύγουν με τα κλοπιμαία. Οι αλλοδαποί αναγνώρισαν στο πρόσωπο του αστυνομικού το άτομο που ακινητοποίησαν και βρέθηκε εντός του διαμερίσματος.

Σε βάρος των αλλοδαπών ενοίκων του διαμερίσματος σχηματίστηκε δικογραφία για επικίνδυνη σωματική βλάβη κατά συναυτουργία, παράβαση της νομοθεσίας για τους αλλοδαπούς, του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα και περί όπλων.

Σε έρευνα σε δύο διαμερίσματα, στην ίδια πολυκατοικία, στη Νίκαια, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, κουκούλα τύπου full face , 4 γάντια, 317 συσκευασίες καπνού, χωρίς ταινία ειδικού φόρου κατανάλωσης, το χρηματικό ποσό των 700 ευρώ και ένα μαχαίρι.

Οι συλληφθέντες αλλοδαποί οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ τα πειστήρια που κατασχέθηκαν έχουν αποσταλεί για περαιτέρω διερεύνηση.

Όσον αφορά τον αστυνομικό εξακολουθεί να νοσηλεύεται φρουρούμενος στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.