Στον εισαγγελέα οι «ύποπτοι» για τη φονική φωτιά στο Μάτι

Στον εισαγγελέα οι «ύποπτοι» για τη φονική φωτιά στο Μάτι

Ποιοι έλαβαν κλήση

Εξηγήσεις ενώπιον του εισαγγελέα καλούνται να δώσουν σήμερα τουλάχιστον 20 πρόσωπα τα οποία βρίσκονται στο επίκεντρο της έρευνας για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι που στοίχισε τη ζωή σε 99 ανθρώπους.

Μεταξύ αυτών που έλαβαν κλήσεις για ανωμοτί εξηγήσεις είναι και όσοι μηνύθηκαν από τους συγγενείς των θυμάτων όπως η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, ο δήμαρχος Μαραθώνα Ηλίας Ψινάκης, ο δήμαρχος Ραφήνας Ευάγγελος Μπουρνούς, ο πρώην γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Ιωάννης Καπάκης, ο πρώην αρχηγός της Πυροσβεστικής Σωτήρης Τερζούδης, ο πρώην αρχηγός της ΕΛΑΣ Κωνσταντίνος Τσουβάλας, στελέχη της πολιτικής προστασίας, της ΕΛΑΣ, της πυροσβεστικής και του Λιμενικού.

Οι «ύποπτοι» αναμένεται να ζητήσουν και να λάβουν προθεσμία προκειμένου να ενημερωθούν για το περιεχόμενο της ογκωδέστατης δικογραφίας που έχει σχηματιστεί στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας.

Πληροφορίες αναφέρουν πως τα συγκεκριμένα πρόσωπα καλούνται να δώσουν εξηγήσεις για σειρά αδικημάτων μεταξύ των οποίων και κακουργήματα για τα οποία στις μηνύσεις τους οι συγγενείς των θυμάτων ζητούν την ποινική τους τιμωρία.

Πάντως, μετά την άσκηση ποινικών διώξεων αναμένεται η υπόθεση θα διαβιβαστεί σε τακτικό ανακριτή, λόγω της σοβαρότητας της.