Πυρκαγιά Μάτι: Απολογείται ο δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου, Ευάγγελος Μπουρνούς

Πυρκαγιά Μάτι: Απολογείται ο δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου, Ευάγγελος Μπουρνούς

Eίναι ένας από τους συνολικά 20 κατηγορούμενους για την πυρκαγιά που στοίχισε τη ζωή σε 102 ανθρώπους

Το κατώφλι του ανακριτή περνά σήμερα ο δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου, Ευάγγελος Μπουρνούς προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για την φονική πυρκαγιά στο Μάτι, τον Ιούλιο του 2018.

Ο κ. Μπουρνούς, ο οποίος είναι αντιμέτωπος με αδικήματα σε βαθμό πλημμελήματος, είναι ένας από τους συνολικά 20 κατηγορούμενους για την πυρκαγιά που στοίχισε τη ζωή σε 102 ανθρώπους. Την περασμένη Τετάρτη, μετά από τετράωρη απολογία, αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση 20.000 ευρώ ο πρώην δήμαρχος Μαραθώνα Ηλίας Ψινάκης ενώ τις επόμενες ημέρες αναμένεται να βρεθεί ενώπιον του ανακριτή η πρώην Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου.

Μεταξύ των κατηγορουμένων στην υπόθεση είναι στελέχη της Αυτοδιοίκησης, της Πολιτικής Προστασίας, της ΕΛ.ΑΣ και της Πυροσβεστικής που αντιμετωπίζουν κατηγορίες, κατά περίπτωση, για εμπρησμό από αμέλεια, ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά συρροή και διά παραλείψεως και σωματικές βλάβες κατά συρροή, δια παραλείψεως και από αμέλεια από υπόχρεους και μη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τον περασμένο Αύγουστο, για δεύτερη φορά, απορρίφθηκε  από τον αρμόδιο εισαγγελέα αίτημα του ανακριτή για άσκηση συμπληρωματικής ποινικής δίωξης σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος αξιωματικών της Πυροσβεστικής και άλλων προσώπων, που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση, με το σκεπτικό ότι δεν προέκυψαν νέα στοιχεία.