Βασιλικός για ρεκόρ Γκίνες στη Γαστούνη

Βασιλικός για ρεκόρ Γκίνες στη Γαστούνη

Έφθασε τα 1,80 μέτρα σε ύψος

Ένας βασιλικός που διεκδικεί μια θέση στο βιβλίο Γκίνες βρίσκεται στο Λευκοχώρι Γαστούνης. Ο Σάκης Παπαδόπουλος από το Λευκοχώρι Γαστούνης, έχει τη χαρά για είναι ο ιδιοκτήτης το πιο μεγάλου βασιλικού που έχουμε ακούσει, με ύψος στο 1,80 μ. και περίμετρο 10 μέτρα.

Χωρίς ιδιαίτερη φροντίδα, με έμφαση στο κλάδεμά και αντλώντας νερό από τον ποταμό Πηνειό που ρέει δίπλα, ο «αυτοκρατορικός» βασιλικός όπως τον ονομάζει ο κ. Παπαδόπουλος, διεκδικεί μια θέση στα ρεκόρ Γκίνες. Ο επί τρεις τετραετίες πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Λευκοχωρίου, νιώθει περήφανος για το βασιλικό του και θα κυνηγήσει το όνειρό του να καταγραφεί επίσημα ως ο μεγαλύτερος βασιλικός στον κόσμο όπως αναφέρει το ilialive.gr.

«Τον βασιλικό αυτό τον ξεκίνησα από ένα κλωνάρι, πριν δύο χρόνια. Το φυτό έχει αντέξει σε όλες τις άσχημες καιρικές συνθήκες, είναι ανθεκτικό. Δεν απαιτεί ιδιαίτερη φροντίδα, ούτε λιπάσματα, ούτε ραντίσματα ή πολλά ποτίσματα. Το περίεργο πως πήρε μεγάλη δύναμη και έχει γίνει ένας αυτοκρατορικός βασιλικός. Πήρε δύναμη από το χώμα και τη φύση. Είναι ένα «θαύμα» της φύσης. Κάτι που δεν συμβαίνει εύκολα. Προσπαθώ για να μπει στο ρεκόρ Γκίνες. Είναι δύσκολο αλλά θα το παλέψω και πιστεύω ότι θα το κερδίσω. Δεν πιστεύω ότι υπάρχει πουθενά στον κόσμο τέτοιος βασιλικός» μας είπε.

Όπως επισήμανε οι βασιλικοί έχουν ποικιλίες και υπάρχει σγουρός βασιλικός ή ο χειμωνιάτικος. Ο συγκεκριμένος αποτελεί μια μίξη, με αποτέλεσμα το άρωμά του να είναι ιδιαίτερα ισχυρό. Το «μυστικό της επιτυχίας» μάλλον κρύβεται στο συχνό κλάδεμα στα άνθη.

Όσο για τις διαστάσεις του ο κ. Παπαδόπουλος λέει πως « … από ότι έχω ψάξει, δεν έχει πιστοποιηθεί πουθενά αλλού στον κόσμο. Για το ρεκόρ Γκίνες η διαδικασία είναι δύσκολη, χρειάζονται και χρήματα για να έρθουν από το εξωτερικό οι κριτές να πιστοποιήσουν το φυτό. Έχουν δείξει ενδιαφέρον από τον Καναδά μια επιχειρηματίας, κα Σταυρούλα Νάις που είναι από την περιοχή μας και θέλει να βοηθήσει» δήλωσε.

«Θεωρώ τον εαυτό μου τυχερό ότι αυτός ο βασιλικός εμφανίστηκε στον κήπο μου και παρά τις στερήσεις δυναμώνει» ανέφερε στον επίλογο ο κ. Παπαδόπουλος.