Το γράμμα που άφησε η γυναίκα του πυροσβέστη που «έφυγε» από τη φωτιά στο Μάτι

Το γράμμα που άφησε η γυναίκα του πυροσβέστη που «έφυγε» από τη φωτιά στο Μάτι

Η συγκλονιστική περιγραφή του για τις τελευταίες στιγμές μαζί της

Για τις συγκλονιστικές στιγμές που έζησε στις φονικές πυρκαγιές στο Μάτι μίλησε ο πυροσβέστης που έχασε την γυναίκα του και το μόλις έξι μηνών βρέφος του.

Σε συνέντευξή του στην εκπομπή της Ελεωνόρας Μελέτη «Μετά τα μεσάνυχτα» στον ALPHA, αποκάλυψε πως η γυναίκα του την ώρα που την μετέφεραν με το ασθενοφόρο στο νοσοκομείο υπαγόρευσε στον διασώστη ένα γράμμα αποχαιρετισμού.

«Ήμουν σε επιφυλακή εκείνη την ημέρα ώσπου ήρθε μήνυμα από την υπηρεσία μου, όπου έπρεπε να πάω να συντονίσω τη φωτιά. Η Μαργαρίτα ετοίμαζε τα ρούχα μου για να μπορέσω να φύγω πιο γρήγορα για τη δουλειά κι αφού με βοήθησε την αποχαιρέτησα κι έφυγα. Ήταν 17:30 περίπου το απόγευμα όταν ενημερώθηκα από κάποιον συνάδελφο ότι η φωτιά πλησιάζει τον οικισμό όπου βρισκόταν το σπίτι μου. Αμέσως ενημέρωσα τη Μαργαρίτα για τη φωτιά γιατί η γυναίκα μου ήταν στο κρεβάτι με τον μπέμπη εκείνη την ώρα κι εγώ την ενημέρωσα ότι κινδυνεύει. Της είπα: "Μαργαρίτα πάρε το μικρό και φύγε αμέσως από το σπίτι". Προσπάθησε να πάρει κάποια πράγματα και έφυγε» είπε ο ίδιος.

Όπως ανέφερε ο πυροσβέστης προσπαθούσε να επικοινωνήσει τηλεφωνικά με τη σύζυγό του και όταν δεν τα κατάφερε, υποψιάστηκε ότι κάτι κακό συνέβη.

«Όλα τα οχήματα της υπηρεσίας μου ήταν στο μέτωπο της φωτιάς κι έτσι πήρα το δικό μου όχημα για να πάω να τη βρω. Πάνω στον πανικό μου και στην αγωνία μου να φτάσω κοντά στη Μαργαρίτα και το παιδί, οδηγούσα ριψοκίνδυνα.Θα μπορούσα κι εγώ να είχα εγκλωβιστεί μέσα στη φωτιά. Εν τω μεταξύ είχε έρθει κι ένας συνάδερφος μαζί μου, ο οποίος δεν ήταν υποχρεωμένος να έρθει αλλά ήταν ένας πραγματικός φίλος» δήλωσε ο πυροσβέστης. Αμέσως κατευθύνθηκε στο Παίδων για να δει από κοντά τον γιο του.

«Όταν έφτασα στο νοσοκομείο κατάλαβα ότι το μωρό μας ήταν νεκρό. Όταν αποχαιρέτησα το γιο μας προσπάθησα να "κρατηθώ" για τη Μαργαρίτα. Βλέποντας την εικόνα της Μαργαρίτας στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας κατάλαβα ότι αυτή η γυναίκα έδωσε μάχη για να προστατέψει το παιδί μας. Δυστυχώς η Μαργαρίτα "έφυγε" 12 μέρες μετά το θάνατο του μωρού μας. Έχασα τα πάντα μέσα σε μια στιγμή. Ήμασταν μαζί 18 ολόκληρα χρόνια και την έχασα πολύ γρήγορα. Κάθε βράδυ ψάχνω τα "αν", αλλά δεν καταλήγω πουθενά. Εξακολουθώ να μένω στο σπίτι που έζησα με τη Μαργαρίτα και το μωρό μας» τόνισε ο ίδιος.

«Μέρες μετά όταν πήγα στο νοσοκομείο, αφού είχε"φύγει" η Μαργαρίτα, μαζί με τα άλλα τα χαρτιά που μου έδωσαν που ήταν απαραίτητα για να γίνει η ταφή της, μου έδωσαν κι ένα γράμμα που είχε αφήσει χωρίς να το ξέρω. Μου έδωσαν ένα γράμμα, το οποίο το είχε υπαγορεύσει στον διασώστη. Και το οποίο ήταν ένα γράμμα αποχαιρετισμού με κάποιο τρόπο. Μέσα αναφέρει εμένα και τους γονείς της, δεν αναφέρει πουθενά τον μπέμπη. Δεν ξέρω αν σημαίνει κάτι αυτό, δεν ξέρω αν μπορεί να ερμηνευτεί κάπως αυτό. Το υπαγόρευσε όσο ήταν στο ασθενοφόρο γιατί μετά την διασωληνώσανε και την βάλανε σε καταστολή. Το γράμμα ήταν τα τελευταία της λόγια προς εμένα», είπε ο Ανδρέας Δημητρίου.