Μετεγγραφές φοιτητών: Ποια είναι η διορία

Μετεγγραφές φοιτητών: Ποια είναι η διορία

Ηλεκτρονικά οι αιτήσεις στην ειδική εφαρμογή του υπουργείου Παιδείας

Ανοίγει από αύριο, Τετάρτη 10 Οκτωβρίου, και μέχρι την Παρασκευή 19 Οκτωβρίου, η πλατφόρμα για την υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων για τις μετεγγραφές φοιτητών.

Οι αιτήσεις αφορούν φοιτητές που δικαιούνται μετεγγραφής με μοριοδοτούμενους λόγους, αδέλφια προπτυχιακούς φοιτητές, καθώς επίσης και φοιτητές που εισήχθησαν καθ΄ υπέρβαση του αριθμού εισακτέων στα ΑΕΙ, είτε ως Έλληνες πολίτες της Μουσουλμανικής Μειονότητας της Θράκης, είτε ως έχοντες κυπριακή καταγωγή για τους οποίους ισχύουν ειδικές διατάξεις μετεγγραφής (δείτε ποιοι δικαιούνται αυξημένη μοριοδότηση για μετεγγραφή).

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν ηλεκτρονικά την αίτηση μετεγγραφής, μέσω της ειδικής εφαρμογής μετεγγραφών στην ηλεκτρονική διεύθυνση transfer.it.minedu, ή μέσω της ιστοσελίδας του υπουργείου.

Για την είσοδό τους στην ηλεκτρονική εφαρμογή, οι αιτούντες θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν το όνομα χρήστη (username) και τον κωδικό (password) που τους χορηγήθηκε από τη Γραμματεία της Σχολής ή του Τμήματός τους για τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του Ιδρύματος στο οποίο φοιτούν.

Σύμφωνα με το υπουργείο, τα αποτελέσματα για τις μεταγγραφές φοιτητών θα ανακοινωθούν λίγες μέρες μετά την λήξη της σχετικής προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων.