Στο σπίτι του Αμερικανού πρέσβη ο Ρουβίκωνας

Στο σπίτι του Αμερικανού πρέσβη ο Ρουβίκωνας

Μέλη της αναρχικής ομάδας, με τις μηχανές τους πέταξαν τρικάκια στο σπίτι του Τζέφρεϊ Πάιατ

Στο στόχαστρο του Ρουβίκωνα βρέθηκε σήμερα το απόγευμα το σπίτι του Αμερικανού πρέσβη στην Αθήνα, Τζέφρι Πάιατ. Σύμφωνα με πληροφορίες τα μέλη της αναρχικής ομάδας προσέγγισαν με τις μηχανές τους το σπίτι του Αμερικανού Πρέσβη, πέταξαν τρικάκια και αποχώρησαν.

Με ανάρτησή τους σε γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου ανέλαβαν την ευθύνη για την παρέμβαση.

Σύμφωνα με την προκήρυξη, τα μέλη του Ρουβίκωνα ήθελαν να διαμαρτυρηθούν για τις αμερικανικές «παρεμβάσεις» στην ελληνική πολιτική και στρατηγική. «… το αμερικανικό κράτος και το αμερικανικό κεφάλαιο είναι που κανονίζουν την στρατηγική της Ελλάδας ως μιας δευτεροκλασάτης (μετά την οικονομική κρίση) τοπικής εξουσίας, τις κρίσιμες επιλογές της στη διεθνή σκακιέρα, αλλά και έχουν το πρώτο λόγο (σε σχέση πάντα με τους άλλους ιμπεριαλιστικούς πόλους) στην εκμετάλλευση πόρων και οικονομικής ανάπτυξης στην ευρύτερη περιοχή επιρροής του Ελληνικού κράτους» αναφέρεται στην προκήρυξη.

«Αντιλαμβανόμαστε ότι ο Ελληνικός στρατός ετοιμάζεται να πολεμήσει; Αντιλαμβανόμαστε ότι σε κάθε πόλεμο δεν δίνεις μόνο πλήγματα αλλά δέχεσαι και πλήγματα;» προστίθεται.