Νέο έκτακτο δελτίο για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα – Πού χτυπά η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες

Νέο έκτακτο δελτίο για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα – Πού χτυπά η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες

Συναγερμός και για αύριο Δευτέρα

Με νέο έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) προειδοποιεί για σφοδρή κακοκαιρία που θα συνεχίσει να πλήττει τη χώρα μας τόσο σήμερα Κυριακή, όσο και αύριο Δευτέρα.

Η ΕΜΥ προχώρησε σε επικαιροποίηση του έκτακτου δελτίου που εξέδωσε το Σάββατο.

Όπως τονίζει η ΕΜΥ:

Σήμερα Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου

Βροχές κατά τόπου ισχυρές προβλέπονται στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τη Θεσσαλία, τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα με βαθμιαία εξασθένηση από το βράδυ αρχικά στην ανατολική Στερεά και αργότερα στην Εύβοια και τη Θεσσαλία.

Στα νησιά του Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα εκδηλωθούν καταιγίδες.

Στην Κεντρική Μακεδονία, κυρίως στη Χαλκιδική, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη τα φαινόμενα βαθμιαία προς το βράδυ θα ενταθούν.

Πολύ θυελλώδεις άνεμοι 8-9 μποφόρ θα πνέουν στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο.

Αύριο Δευτέρα, 1η Οκτωβρίου

Βροχές πρόσκαιρα ισχυρές θα σημειωθούν στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, καθώς και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα όπου θα εκδηλωθούν καταιγίδες.

Τα φαινόμενα από το μεσημέρι θα εξασθενήσουν.

Θυελλώδεις άνεμοι 7-8 μποφόρ τα πνέουν στο βόρειο Αιγαίο.

Τρεις άνθρωποι αγνοούνται εξαιτίας της σφοδρής κακοκαιρίας

Ένας 27χρονος νεαρός αλλά και ένα ζευγάρι ηλικίας 67 και 58 ετών αγνοούνται στην περιοχή της Φθιώτιδας εξαιτίας της κακοκαιρίας. Από την Πυροσβεστική επιβεβαιώνεται πως υπάρχουν τρεις αγνοούμενοι στην περιοχή του Μαντουδίου και ανάμεσα τους και ένα ηλικιωμένο ζευγάρι.

Σαρωτικό το πέρασμα του κυκλώνα τη χθεσινή νύχτα – Βιβλικές εικόνες στις περιοχές που χτύπησε

Μια πολύ δύσκολη νύχτα έζησαν οι άνθρωποι κυρίως στη νότια Ελλάδα και την Πελοπόννησο (δείτε εδώ τις περιοχές που χτύπησε ο κυκλώνας) από το πέρασμα του κυκλώνα «Ξενοφώντα». Η Πυροσβεστική βρισκόταν επί ποδός όλη τη νύχτα καθώς δεχόταν συνεχώς κλήσεις να συνδράμει, κυρίως απεγκλωβίζοντας ανθρώπους.