Ελεύθερη για το κοινό η είσοδος στο Μουσείο της Ακρόπολης

Ελεύθερη για το κοινό η είσοδος στο Μουσείο της Ακρόπολης

Από τις 5 μ.μ. έως τις 8 μ.μ.

Ελεύθερη θα είναι το απόγευμα, όπως και αύριο, η είσοδος στο Μουσείο της Ακρόπολης από τις 5 μ.μ. έως τις 8 μ.μ με την ευκαιρία των φετινών Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς, δίνοντας στους επισκέπτες την ευκαιρία να περιηγηθούν στους εκθεσιακούς χώρους της μόνιμης συλλογής και να απολαύσουν την περιοδική έκθεση «από την απαγορευμένη πόλη: αυτοκρατορικά διαμερίσματα του Qianlong» (14.9.2018 - 14.2.2019).

Όσον αφορά την έκθεση, δε, την Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2018 αρχίζουν οι νέες παρουσιάσεις, όπου οι επισκέπτες με οδηγούς τους αρχαιολόγους - φροντιστές θα έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν προσωπικά αντικείμενα, έργα τέχνης κι έπιπλα που βγήκαν για πρώτη φορά από τα κλειστά διαμερίσματα του Αυτοκράτορα της Κίνας Qianlong (1711-1799) στην Απαγορευμένη Πόλη του Πεκίνου, με προορισμό το Μουσείο Ακρόπολης.

Ο εκθεσιακός χώρος σκηνοθετήθηκε με κατασκευές και χρώματα εμπνευσμένα από τα παλάτια της Απαγορευμένης Πόλης και υποδέχτηκε 154 έξοχα εκθέματα, τα οποία φωτίζουν τον ιδιαίτερο προσωπικό χώρο του Αυτοκράτορα και αντιπροσωπεύουν έναν αιώνα κινεζικού πολιτισμού.

Συγκεκριμένα, οι παρουσιάσεις, διάρκειας 60 λεπτών, θα πραγματοποιούνται στα αγγλικά, κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή, στις 11 πμ. και στα ελληνικά, κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή, στη 1 μμ.

Οι εγγραφές θα γίνονται τις ημέρες των παρουσιάσεων στο γραφείο πληροφοριών του μουσείου.

Ισχύει για περιορισμένο αριθμό επισκεπτών και θα τηρείται σειρά προτεραιότητας. Η θεματική παρουσίαση είναι ελεύθερη. Απαραίτητη προϋπόθεση μόνο η έκδοση εισιτηρίου της περιοδικής έκθεσης (3 ευρώ).