«Δεν θα πάει ο αστυνομικός με τριαντάφυλλο για να χειροπεδήσει κάποιον»

«Δεν θα πάει ο αστυνομικός με τριαντάφυλλο για να χειροπεδήσει κάποιον»

«Νόμιμη αστυνομική βία» είναι σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα των Ειδικών Φρουρών, Στράτο Μαυροειδάκο

«Νόμιμη αστυνομική βία» είναι σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα των Ειδικών Φρουρών, Στράτο Μαυροειδάκο, οι ενέργειες των αστυνομικών μέχρι να περάσουν χειροπέδες στον Ζακ Κωστόπουλο, ύστερα από όσα έγιναν την περασμένη Παρασκευή στο κοσμηματοπωλείο της οδού Γλάδστωνος.

«Αυτή είναι η διεθνής αστυνομική πρακτική για να χειροπεδήσεις άτομο που είναι επικίνδυνο», τόνισε ο κ. Μαυροειδάκος, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, ενώ στη συνέχεια ανέφερε για τους συναδέλφους του: «Κάνουν άριστα τη δουλειά τους. Δεν θα πάει ο αστυνομικός με τριαντάφυλλο για να χειροπεδήσει κάποιον. Είμαι πολύ σίγουρος ότι δεν έδινε τα χέρια του για να του περάσουν χειροπέδες. Έχουν κάνει τη δουλειά τους πάρα πολύ καλά».

Το ίδιο πνεύμα είχαν και οι δηλώσεις του προέδρου της Ένωσης αστυνομικών υπαλλήλων Αθηνών, Δημοσθένης Πάκος, ο οποίος επεσήμανε ότι όλες οι αστυνομικές πρακτικές λένε τα ίδια πράγματα. Σε δηλώσεις του στον ΑΝΤ1 τόνισε χαρακτηριστικά: «Πάνε σε ένα συμβάν στο οποίο καλούνται να αντιμετωπίσουν ένα άτομο οπλισμένο σε αμόκ. Αυτό γνωρίζουν. Τίποτα άλλο. Για να χειροπεδηθεί και να μη τραυματιστεί διερχόμενος πολίτης ή ο ίδιος αυτή είναι η πρακτική. Σε όποιον αρέσει. Οι άνθρωποι αυτοί έπρεπε μέσα σε δευτερόλεπτα να κάνουν τη δουλειά τους, εκείνη την ώρα πρέπει να προστατεύσουν τη ζωή τους, τους διερχόμενους και το άτομο που είναι σε παροξυσμό».

Από την πλευρά της κυβέρνησης, η υπουργός Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη ξεκαθάρισε ότι θα διεξαχθεί έρευνα για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε η σύλληψη του Ζακ Κωστόπουλου και για τυχόν συμπεριφορές πέρα από τα όρια του επαγγελματισμού των αστυνομικών.

1
σχόλιο
  1. avatar LUCI666FER

    AMESI KE PARADIGMATIKI TIMORIA STON IDIOKTITI KE AMESI PAREMVASI TIS EUROPAIKIS ENOSIS KE DIETHNON ORGANISMOUN.AN OI VALKANOMESOANATOLITES ELINARADES THELOUN NA DROUN ANARHA KE AUTONOMA NA TO KANOUN EKTOS EUROPAIKIS ENOSIS.

Παρακαλούμε περιμένετε ...