Πύρινη κόλαση στην Κεφαλονιά – Εκκενώνονται οικισμοί

Πύρινη κόλαση στην Κεφαλονιά – Εκκενώνονται οικισμοί

Ανεξέλεγκτη καίει η πυρκαγιά στο Κατελειό, ενώ έχουν αποσυρθεί τα εναέρια μέσα

Ανεξέλεγκτη και σε πολλά μέτωπα καίει η μεγάλη πυρκαγιά στην περιοχή του Κατελειού στην Κεφαλονιά, όπου εξακολουθούν να πνέουν ισχυροί άνεμοι, ενώ σε συνδυασμό με το γεγονός ότι με την δύση του ηλίου αποσύρθηκαν τα εναέρια μέσα, προμηνύεται μια δύσκολη βραδιά.

Οι αστυνομικές δυνάμεις εκκένωσαν αργά το απόγευμα προληπτικά ξενοδοχείο της περιοχής, ενώ νωρίτερα απομάκρυναν από τα σπίτια τους στον οικισμό του Άνω Κατελειού ηλικιωμένους, που δεν μπορούσαν να μετακινηθούν, καθώς και κατοίκους του οικισμού Ρατζακλί. Με εντολή του αντιπεριφερειάρχη Κεφαλονιάς, Παναγή Δρακουλόγκωνα, εκκενώθηκε από νωρίς για προληπτικούς λόγους το Γυμνάσιο-Λύκειο στο χωριό Πάστρα.

Στη μάχη με τις φλόγες επιχειρούν συνολικά 30 πυροσβέστες με 8 οχήματα, ενώ κατά την διάρκεια της ημέρας συνέδραμαν από αέρος δύο πυροσβεστικά ελικόπτερα PZL και ένα τύπου Ericsson. Στο νησί έφθασαν ένα ακόμη ελικόπτερο τύπου Super Puma και δύο αεροπλάνα τύπου Canadair, τα οποία αναμένεται να πέσουν στη μάχη της κατάσβεσης με το πρώτο φως της ημέρας.

Νωρίτερα μιλώντας στο ΑΠΕ - ΜΠΕ, ο αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς Παναγής Δρακουλόγκωνας χαρακτήρισε «χαοτική την κατάσταση» ενώ τόνισε ότι «αν δεν γίνουν ρίψεις νερού από εναέρια μέσα πριν δύσει ο ήλιος, τότε αναμένουμε ένα εφιαλτικό βράδυ».