Μάχη με τις φλόγες στην Κεφαλονιά

Μάχη με τις φλόγες στην Κεφαλονιά

Εκδηλώθηκε νέα εστία στο χωριό Βλαχάτα, στην άλλη άκρη του νησιού

Τιτάνια μάχη με τις φλόγες και τους πολύ ισχυρούς ανέμους που πνέουν στην περιοχή δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις έξω από το χωριό Ζόλα στη Κεφαλονιά, ενώ την ίδια ώρα, εκδηλώθηκε και νέα εστία πυρκαγιάς στην άλλη άκρη του νησιού, στο χωριό Βλαχάτα.  Στο σημείο έχουν σπεύσει δυνάμεις της Πυροσβεστικής, όμως η κατάσταση κρίνεται ιδιαίτερα δύσκολη, δεδομένου ότι οι άνεμοι φθάνουν τα 9 έως 10 μποφόρ.

Στη μεγάλη πυρκαγιά στο χωριό Ζόλα, οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας προσπαθούν να θέσουν υπό έλεγχο τις φλόγες. Για λόγους ασφαλείας εκκενώθηκαν μερικά σπίτια στο βόρειο τμήμα του χωριού, ενώ με εντολή της Αστυνομίας απομακρύνθηκαν από το χωριό όλα τα αυτοκίνητα.

Στο έργο της κατάσβεσης συμμετέχουν 8 οχήματα με 16 πυροσβέστες, μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος κι εθελοντικές ομάδες δασοπροστασίας της περιοχής.

Στο σημείο βρίσκονται ο αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς Παναγής Δρακουλόγκωνας, ο δήμαρχος Κεφαλονιάς, Αλέξανδρος Παρίσης, καθώς και ο επικεφαλής της Πολιτικής Προστασίας, Βαγγέλης Ανδρεάτος.