Διεκόπη η δίκη για την δολοφονία του 23χρονου Αμερικανού στον Λαγανά

Διεκόπη η δίκη για την δολοφονία του 23χρονου Αμερικανού στον Λαγανά

Το δικαστήριο, έπειτα από διάσκεψη, απέρριψε τις ενστάσεις που κατέθεσαν οι συνήγοροι υπεράσπισης

Στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Πάτρας ξεκίνησε σήμερα - υπό αυξημένα μέτρα ασφαλείας - η πολύκροτη δίκη για την δολοφονία του 23χρονου Αμερικανού τουρίστα Μπακάρι Χέντερσον τον Ιούλιο του 2017, στον Λαγανά της Ζακύνθου, παρουσία των γονέων του άτυχου 23χρονου.

Στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Πάτρας κάθισαν σήμερα έξι από τους εννέα κατηγορούμενους, ενώ οι υπόλοιποι τρεις εκπροσωπήθηκαν από τους δικηγόρους τους.

Η σημερινή συνεδρίαση του δικαστηρίου ξεκίνησε με ενστάσεις που κατέθεσαν συνήγοροι υπεράσπισης και η εκδίκαση της υπόθεσης διεκόπη για τις 27 Σεπτεμβρίου.

Η πρώτη ένσταση που κατατέθηκε, αφορούσε θέμα της γνωστοποίησης του βουλεύματος παραπομπής στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο ενός εκ των κατηγορούμενων και συγκεκριμένα για την γλώσσα στην οποία αυτό μεταφράστηκε.

Η δεύτερη ένσταση που κατατέθηκε από συνηγόρους ορισμένων εκ των κατηγορουμένων, αφορούσε την αποβολή της πολιτικής αγωγής. Το δικαστήριο, έπειτα από διάσκεψη, απέρριψε και τις δύο ενστάσεις και αποφάσισε την διακοπή της δίκης για τις 27 Σεπτεμβρίου.

Προηγουμένως, οι συνήγοροι υπεράσπισης εξέθεσαν διεξοδικά τους ισχυρισμούς του κάθε κατηγορουμένου.