Όσα είδαν τα ελληνικά Απάτσι στην έρημο της Αιγύπτου

Όσα είδαν τα ελληνικά Απάτσι στην έρημο της Αιγύπτου

Εντυπωσιακές εικόνες από την συμμετοχή των ελληνικών μονάδων στις ασκήσεις στην έρημο και την θαλάσσια περιοχή της χώρας των Φαραώ

Ολοκληρώθηκε σήμερα η πολυεθνική διακλαδική άσκηση «BRIGHT STAR 18» που πραγματοποιήθηκε στην Αίγυπτο από τις 8 έως τις 20 Σεπτεμβρίου.

Στην άσκηση συμμετείχε προσωπικό και μέσα Ενόπλων Δυνάμεων από Ελλάδα, Αίγυπτο, ΗΠΑ, Ιορδανία και Σαουδική Αραβία, υπό το συντονισμό των Αιγυπτιακών Ενόπλων Δυνάμεων και της US Central Command.

Το σενάριο της άσκησης προέβλεπε τη διεξαγωγή διακλαδικών εκπαιδευτικών αντικειμένων, στο πλαίσιο ενίσχυσης της διεθνούς στρατιωτικής συνεργασίας.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένη πηγή που είχε μιλήσει στην αρχή της άσκησης στο news.gr, η Αίγυπτος αποδίδει ιδιαίτερη σημασία στην συμμετοχή της Ελλάδας, καθώς λόγω της μακροχρόνιας φιλίας των δύο χωρών είναι πιο εύκολο για τους Αιγύπτιους να εντυπώσουν τα εξελιγμένα στρατιωτικά και ΝΑΤΟϊκά πρότυπα μέσω της «διδαχής» από Έλληνες.

Η Ελλάδα συμμετείχε στην άσκηση με:

  • 1 Φρεγάτα (με οργανικό ελικόπτερο) και 1 ομάδα από την Διοίκηση Υποβρυχίων Καταστροφών.
  • 4 F-16.
  • 3 Επιθετικά ελικόπτερα ΑΗ-64 (Apache).
  • Προσωπικό υποστήριξης και επιτελείς.

Το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας έδωσε στην δημοσιότητα εντυπωσιακές εικόνες από την συμμετοχή των ελληνικών μονάδων στις ασκήσεις στην έρημο και την θαλάσσια περιοχή της Αιγύπτου.