Μαρτυρία για το Μάτι: «Μου λέει καιγόμαστε, καιγόμαστε…έρχεται από παντού φωτιά»

Μαρτυρία για το Μάτι: «Μου λέει καιγόμαστε, καιγόμαστε…έρχεται από παντού φωτιά»

Έχασε τον πατέρα της στη φονική πυρκαγιά και κατέθεσε μήνυση για τις συνθήκες θανάτου του

Με δάκρυα στα μάτια μίλησε για την τραγική απώλεια του πατέρα της στην φονική πυρκαγιά στο Μάτι.

Η Σταυρούλα Κοκώνη μίλησε στο δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 για την τελευταία επικοινωνία που είχε με τον πατέρα της καθώς και για τις δύσκολες στιγμές που βιώνει ακόμη.

«Προσπαθείς από κάπου να αντλήσεις δύναμη να πεις δεν έχει τύχει σε εμένα δεν έχει γίνει. Ζω στο 2018, δεν ζω στον Μεσαίωνα για να καίγονται έτσι» τόνισε στη συνέντευξή της.

Αναφερόμενη στην ημέρα εκείνη και στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον πατέρα της υπογράμμισε: «Τον ρώτησα πού είστε; Και μου απάντησε "καιγόμαστε, καιγόμαστε...". Του λέω τι εννοείς καιγόσαστε. Μου λέει έρχεται από παντού φωτιά. Του λέω πάρτε πυροσβεστική, αστυνομία του λέω πάρτε κάποιους…μου λέει δεν μας έχει ειδοποιήσει κανείς».

Ο Επαμεινώνδας Κοκκώνης πρόλαβε να βγει από το φλεγόμενο σπίτι του, αλλά δυστυχώς στη συνέχεια τον πρόλαβαν οι φλόγες και βρέθηκε απανθρακωμένος κοντά στην Αργυρά Ακτή. Είχε μετακομίσει στο Μάτι τρεις ημέρες νωρίτερα και περίμενε τον εγγονό του.

Η κόρη του είναι ένας από τους δέκα συγγενείς που έχουν υποβάλει προσωποποιημένες μηνύσεις κατά των Δημάρχων, της Πυροσβεστικής, της Αστυνομίας και της Πολιτικής Προστασίας.

«Οι νεκροί θέλουν δικαίωση, μετά είμαστε εμείς…ας δικαιωθούν οι νεκροί μας, ας δικαιωθούν τα παιδιά που πέθαναν. Να πουν ένα συγνώμη. Κυριολεκτικά καήκαν σαν τα ποντίκια.

Όταν κλείνεις την πόρτα ο άλλος δεν ξέρει τι περνάς, μέσα σου ξέρεις τι περνάς. Να μάθει ο κόσμος τις αλήθειες».