Πατούλης: Θα κατέβω υποψήφιος στην Αθήνα

Πατούλης: Θα κατέβω υποψήφιος στην Αθήνα

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ διαψεύδει επίσης κατηγορηματικά τα περί δημιουργίας νέου κόμματος

Κατηγορηματικά διαψεύδει ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), Γιώργος Πατούλης, τα περί δημιουργίας νέου κόμματος και ανακοινώνει πως θα κατέβει υποψήφιος στην Αθήνα στις αυτοδιοικητικές εκλογές. «Τον προσεχή Μάιο θα είμαι υποψήφιος στις αυτοδιοικητικές εκλογές, στην Αθήνα, υπηρετώντας το μοντέλο της μητροπολιτικής διακυβέρνησης, το οποίο σήμερα ασκείται στρεβλά, αλλά θεωρώ ότι ανταποκρίνεται στις σημερινές αλλά και τις μελλοντικές ανάγκες του θεσμού, της χώρας και των πολιτών των τοπικών μας κοινωνιών» τόνισε ο κ. Πατούλης.

Ικανοποίηση ΚΕΔΕ για την ομιλία Μητσοτάκη

Εν τω μεταξύ, την ικανοποίησή της εκφράζει η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) για την ομιλία και τη συνέντευξη Τύπου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ, καθώς, όπως υποστηρίζει, πάγιες θέσεις της περιλαμβάνονται στην προγραμματική ατζέντα του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης

Σε ανακοίνωσή της, η ΚΕΔΕ σημειώνει ότι είναι σημαντική η δέσμευση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας για την αλλαγή του «Κλεισθένη» και μεταβίβαση από το κεντρικό κράτος στους δήμους των πόρων από τη φορολογία της ακίνητης περιουσίας, αλλά και η πρόθεσή του να καλύπτονται κατά κύριο λόγο με μόνιμο προσωπικό στο Δημόσιο (άρα και στους ΟΤΑ) οι θέσεις που αφορούν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Ωστόσο, η ΚΕΔΕ τονίζει ότι «εξίσου σημαντικό είναι να μην αντικατασταθούν οι πόροι που σήμερα δίνονται στους δήμους μέσω των ΚΑΠ από τους πόρους που θα προέρχονται από τη φορολογία των ακινήτων, γιατί αυτό θα έχει καταστροφικές συνέπειες για πολλούς δήμους, κυρίως της περιφέρειας, που δεν μπορούν να έχουν τα έσοδα που χρειάζονται για τη λειτουργία τους μόνον από τη συγκεκριμένη πηγή».

«Η ατζέντα του κ. Μητσοτάκη βρίσκεται πιο κοντά στην ατζέντα της ΚΕΔΕ»

Σε δήλωσή του, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης, επισήμανε ότι «με βάση τα όσα ακούσαμε από το βήμα της ΔΕΘ, τόσο από τον πρωθυπουργό, που δεν έκανε καμία αναφορά στην αυτοδιοίκηση πέραν αυτής για την εφαρμογή της απλής αναλογικής, όσο και από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, διαπιστώνουμε ότι η ατζέντα του κ. Μητσοτάκη βρίσκεται πιο κοντά στην ατζέντα της ΚΕΔΕ».

Παρακαλούμε περιμένετε ...