Επιδεινώνεται κι άλλο ο καιρός – Έρχονται βροχές

Επιδεινώνεται κι άλλο ο καιρός – Έρχονται βροχές

Ποιες περιοχές θα πλήξει η κακοκαιρία

Νέο κύμα κακοκαιρίας επελαύνει στη χώρα και η ΕΜΥ προειδοποιεί για ισχυρές βροχές και καταιγίδες.

Κρήτη, Σποράδες και Εύβοια θα επηρεαστούν περισσότερο από την κακοκαιρία, σύμφωνα με την ΕΜΥ.

Οι άνεμοι θα είναι βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 4 με 6 και στο αιγαίο έως 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση και η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 28° Κελσίου.

Βροχές και αύριο, κυρίως στα ανατολικά και τα νότια. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με τοπικούς όμβρους στα ορεινά. Από το απόγευμα στο Ιόνιο οι νεφώσεις θα αυξηθούν και από το βράδυ θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες.

Βούλιαξε η Κρήτη από τη νεροποντή

Ισχυρές βροχοπτώσεις άλλαξαν απότομα την καθημερινότητα στην Κρήτη, από αργά χθες το βράδυ, γεγονός που αφενός είχε προαναγγείλει η ΕΜΥ, αφετέρου προϊδέαζε ο ουρανός της Κρήτης με την φαντασμαγορική αστραποβροχή η ένταση της οποίας εξέπληξε κατοίκους αλλά και τουρίστες, από νωρίς το βράδυ της Τετάρτης.

Φερτά υλικά, κάποιες πτώσεις μικρών δέντρων, περιφερειακές διακοπές ρεύματος, υπερχειλίσεις φρεατίων αλλά και η ολισθηρότητα του δρόμου σε γνωστά για τους οδηγούς σημεία του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης και του επαρχιακού οδικού δικτύου, απασχόλησαν τους αρμόδιους αυτοδιοικητικούς φορείς χωρίς όμως να έχουν παρουσιασθεί σοβαρά προβλήματα.

Το πρωί σημειώθηκαν δύο τροχαία ατυχήματα με υλικές ζημιές λόγο της ολισθηρότητας, στην εθνική οδό στο ύψος του Ηρακλείου.