Άφησαν το 9χρονο παιδί τους στο δρόμο γιατί δεν «έβγαλε» πολλά λεφτά

Άφησαν το 9χρονο παιδί τους στο δρόμο γιατί δεν «έβγαλε» πολλά λεφτά

Ζητιάνευε το παιδί, το κακοποιούσε ο πατέρας και ένας δημότης στην Κομοτηνή ειδοποίησε τελικά τις αρχές

Συγκλονίζει η ζωή ενός 9χρονου αγοριού Ρομά που εντοπίστηκε από περαστικό να κυκλοφορεί μόνο και αβοήθητο τη νύχτα στην πλατεία της Κομοτηνής, επειδή φοβόταν να γυρίσει σπίτι καθώς δεν είχε συγκεντρώσει αρκετά χρήματα από επαιτεία.

 Σύμφωνα με το xronos.gr,  έναν δημότης είδε το αγοράκι καταβεβλημένο και ταλαιπωρημένο και ενημέρωσε την αστυνομία. Κατόπιν έγιναν όλες οι κατά το νόμο διαδικασίες και οι γονείς του παιδιού - μια 30χρονη και ένας 25χρονος- συνελήφθησαν από τις αρχές.

Σύμφωνα με το ίδιο το παιδί μάλιστα, φοβόταν να γυρίσει σπίτι του γιατί, αν δεν συγκέντρωνε αρκετά χρήματα από επαιτεία, στο σπίτι τον περίμενε ξύλο από τον σύντροφο της μητέρας του, ο οποίος σε κανένα επίσημο έγγραφο δεν φαίνεται να παρουσιάζεται ως νόμιμος πατέρας.

Ο ίδιος φαίνεται πως συστηματικά κακοποιούσε το ανήλικο με μεταλλικό εξάρτημα σόμπας, όταν δεν συγκέντρωνε αρκετά χρήματα.

Ο μικρός μάλιστα όχι μόνο δεν ήθελε να ζητιανεύει, αλλά είχε ζητήσει πολλές φορές από την μητέρα και τον σύντροφό της να τον στείλουν στο σχολείο αλλά εκείνοι δεν του το επέτρεπαν, κι έτσι στα εννιά του πλέον δεν έχει μπει ποτέ σε σχολική αίθουσα.

Η οικογένεια είναι πολυμελής (με εννιά παιδιά) Ρομά, από το Δροσερό Ξάνθης και ανά τακτά χρονικά διαστήματα μετακινούνται από πόλη σε πόλη. Από το 2010 κιόλας, από τις αρμόδιες υπηρεσίες Ξάνθης, έχουν υπάρξει εκθέσεις ακαταλληλότητας του περιβάλλοντος στο οποίο και μεγαλώνουν τα παιδιά, όπως και καταδικαστικές αποφάσεις εις βάρος της μητέρας. Μητέρα και σύντροφος έχουν άλλωστε απασχολήσει κατ' επανάληψη τις αστυνομικές αρχές Ξάνθης και Καβάλας, τώρα και της Ροδόπης.