Αντιφασιστικό συλλαλητήριο στις 15 Σεπτεμβρίου στην Ομόνοια

Αντιφασιστικό συλλαλητήριο στις 15 Σεπτεμβρίου στην Ομόνοια

«Η 15η Σεπτεμβρίου είναι μία μεγάλη μέρα του αντιφασιστικού κινήματος»

«Η διαδήλωση και το συλλαλητήριο στις 15 Σεπτεμβρίου πρέπει να αποτελέσει σταθμό για το αντιφασιστικό κίνημα». Αυτό επισήμαναν μεταξύ άλλων, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, οι διοργανωτές του αντιφασιστικού συλλαλητηρίου που θα πραγματοποιηθεί στις 15 Σεπτεμβρίου στην Ομόνοια.

Με αφορμή τη μαζική αντιφασιστική διαδήλωση στο Κέμνιτς της Γερμανίας, αντιρατσιστικές οργανώσεις, σωματεία, προσφυγικές και μεταναστευτικές κοινότητες, οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και συλλογικότητες καλούν σε διαδήλωση στις 15 Σεπτέμβρη μέχρι το Σύνταγμα για να «βροντοφωνάξουν φτάνει πια με τον φασισμό και τον ρατσισμό». Επίσης, συλλαλητήρια θα πραγματοποιηθούν και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας, όπως στη Θεσσαλονίκη, στην Πάτρα, στα Χανιά, στα Γιάννενα, στο Ηράκλειο, στην Ξάνθη και στο Βόλο.

Παίρνοντας τον λόγο ο επικεφαλής της ΚΕΕΡΦΑ, Πέτρος Κωνσταντίνου σημείωσε: «Η 15η Σεπτεμβρίου είναι μία μεγάλη μέρα του αντιφασιστικού κινήματος. Την ίδια μέρα πρέπει να ακουστεί παντού η φωνή μας, η φωνή μας που λέει δεν θα περάσει ο φασισμός, ανοιχτά σύνορα για τους πρόσφυγες, καλοδεχούμενοι οι πρόσφυγες, στη φυλακή οι νεοναζί. Όλος αυτός ο κόσμος που θα διαδηλώσει είναι μία πολύχρωμη ενότητα αντιρατσιστικής κι αντιφασιστικής δράσης που θα δείξει τη δύναμή της. Εμπνεόμαστε από την δυναμική απάντηση των δεκάδων χιλιάδων αντιφασιστών που πλημμύρισαν τους δρόμους κατά της εμφάνισης των νεοναζί και σε αλληλεγγύη με τους πρόσφυγες».