Ήθελαν να εξαγνίσουν με ηλιέλαιο τα μουσεία οι δύο γυναίκες

Ήθελαν να εξαγνίσουν με ηλιέλαιο τα μουσεία οι δύο γυναίκες

Η μια κατηγορούμενη για τις επιθέσεις σε Μπενάκη και Βυζαντινό Μουσείο, φέρεται να είναι μυημένη σε θρησκευτική αίρεση

Ποινική δίωξη για παράβαση του νόμου περί αρχαιοτήτων άσκησε ο εισαγγελέας, σε βάρος των δυο γυναικών που συνελήφθησαν για τις επιθέσεις με λάδι σε εκθέματα μουσείων της Αθήνας.

Οι δύο γυναίκες οδηγήθηκαν στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο όπου - αν και ζήτησαν να δικαστούν σήμερα, η έδρα ανέβαλε την δίκη ώστε να προσκομιστεί στο δικαστήριο η έκθεση από το Γενικό Χημείο του κράτους μετά τον έλεγχο που θα διενεργηθεί στο υγρό που χρησιμοποίησαν οι κατηγορούμενες στις επιθέσεις τους σε δύο μουσεία.

Οι κατηγορούμενες συνελήφθησαν πρόσφατα επ' αυτοφόρω στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο, στην Παλαιά Βουλή ενώ η αστυνομία τις αναζητούσε για την πρόκληση φθορών σε εκθέματα στο Μουσείο Μπενάκη και στο Βυζαντινό Μουσείο.

Οι δυο Ρομά γυναίκες, σύμφωνα με πληροφορίες, αρνούνται την κατηγορία υποστηρίζοντας πως σε καμία περίπτωση δεν είχαν σκοπό να προκαλέσουν ζημιά στα εκθέματα.

Μάλιστα, η μια κατηγορούμενη φέρεται να είναι μυημένη σε θρησκευτική αίρεση και να υποστηρίζει ότι σύμφωνα με τις γραφές το λάδι και το μύρο εξαγνίσουν και γι’ αυτό έριξαν ηλιέλαιο στα εκθέματα.

Η δεύτερη κατηγορούμενη εμφανίζεται να ισχυρίζεται πως απλώς ακολούθησε την άλλη γυναίκα.

Δείτε το βίντεο από την προσαγωγή τους στον εισαγγελέα.