Στο Αυτόφωρο οι γυναίκες που φέρονται να έριχναν baby oil σε εκθέματα μουσείων

Στο Αυτόφωρο οι γυναίκες που φέρονται να έριχναν baby oil σε εκθέματα μουσείων

Κατηγορούνται για παράβαση του νόμου περί αρχαιοτήτων

Αντιμέτωπες με τη δικαιοσύνη είναι οι δυο γυναίκες οι οποίες φέρονται ότι βανδάλιζαν εκθέματα σε μουσεία χρησιμοποιώντας λάδι. Ο εισαγγελέας άσκησε εναντίον τους ποινική δίωξη για παράβαση του νόμου περί αρχαιοτήτων και παραπέμφθηκαν να δικαστούν στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο.

Αν και οι δυο Ρομά βουλγαρικής υπηκοότητας ζήτησαν να δικαστούν σήμερα η δίκη αναβλήθηκε για το τέλος του μήνα καθώς το δικαστήριο έκρινε πως για να προχωρήσει στην ουσία της υπόθεσης πρέπει να έχει στα χέρια του την έκθεση του γενικού χημείου του κράτους το οποίο έχει κληθεί να διαπιστώσει τη φύση του υγρού με το οποίο οι δυο κατηγορούμενες φέρονται να προκαλούσαν φθορές στα μουσεία.

Οι δυο γυναίκες, σύμφωνα με πληροφορίες, αρνούνται την κατηγορία υποστηρίζοντας πως σε καμία περίπτωση δεν είχαν σκοπό να προκαλέσουν ζημιά στα εκθέματα. Μάλιστα, η μια κατηγορούμενη φέρεται να είναι μυημένη σε θρησκευτική αίρεση και να υποστηρίζει ότι σύμφωνα με τις γραφές το λάδι και το μύρο εξαγνίσουν και γι’ αυτό έριξαν ηλιέλαιο στα εκθέματα. Η δεύτερη κατηγορούμενη εμφανίζεται να ισχυρίζεται πως απλώς ακολούθησε την άλλη γυναίκα.

Οι κατηγορούμενες συνελήφθησαν στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο, στην Παλαιά Βουλή ενώ φέρονται να κρατούσαν το... θαυματουργό λάδι. Η αστυνομία τις αναζητούσε για την πρόκληση φθορών σε εκθέματα στο Μουσείο Μπενάκη και στο Βυζαντινό Μουσείο.

Ο φύλακας του Εθνικού Ιστορικού Μουσείου, σύμφωνα με πληροφορίες, αναγνώρισε τη μία από τις δύο, το πρωί της Κυριακής, από τις φωτογραφίες που είχε μοιράσει η αστυνομία στα μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους και ειδοποίησε τις Αρχές.