Μαίνεται η φωτιά στη Δαφνιώτισσα Αμαλιάδας

Μαίνεται η φωτιά στη Δαφνιώτισσα Αμαλιάδας

Βελτιωμένη είναι η εικόνα της φωτιάς, σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία

Σε συναγερμό έχουν τεθεί τοπικές αρχές και Πυροσβεστική για την αντιμετώπιση της μεγάλης πυρκαγιάς που ξέσπασε περίπου στις 14:00 το μεσημέρι έξω το χωριό Δαφνιώτισσα στην Αμαλιάδα της Ηλείας. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, η πυρκαγιά είναι ακόμη σε εξέλιξη, ωστόσο η εικόνα είναι σαφώς βελτιωμένη.

Η φωτιά πήρε πολύ μεγάλες διαστάσεις λόγω του παρθένου δάσους και των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή και οι πυροσβεστικές δυνάμεις θα συνεχίσουν όλη τη νύχτα να δίνουν μάχη με τις φλόγες, προκειμένου να θέσουν υπό έλεγχο το πύρινο μέτωπο. Το χωριό εκκενώθηκε μερικώς από άτομα με προβλήματα υγείας, όπως δήλωσε στο ΑΠΕ ο δήμαρχος Ήλιδας.

Εν τω μεταξύ, το μέτωπο που ξέσπασε περί τις 05:00 το απόγευμα στην περιοχή Γεράκι - Ανάληψη, είναι σε ύφεση από τις 09:00 το βράδυ κι ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις επιχειρούσαν εναλλάξ στα δύο πύρινα μέτωπα.

Επί τόπου βρίσκονται ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις με περισσότερα από 30 οχήματα και 100 πυροσβέστες, καθώς και πεζοπόρα τμήματα που προσπαθούν αν ανακόψουν την πορεία της πυρκαγιάς, ενώ από αέρος συνέδραμαν στις προσπάθειες κατάσβεσης κατά την διάρκεια της ημέρας τρία Canadair και δύο ελικόπτερα. Τις προσπάθειες κατάσβεσης συντονίζουν ο υποστράτηγος της Πυροσβεστική, Κώστας Κυριακόπουλος, σε συνεργασία με τον Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ηλείας Πύραρχο, Γιάννη Καραμαλίκη.

Επίσης, σύμφωνα με το ilialive.gr, στην περιοχή της πυρκαγιάς βρίσκεται και ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, ενώ συνεδρίασε εκτάκτως το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας με όλους τους φορείς για την αντιμετώπιση της κατάστασης.