Πυρκαγιά στην Αμαλιάδα – Εκκενώνεται οικισμός

Πυρκαγιά στην Αμαλιάδα – Εκκενώνεται οικισμός

Η φωτιά πλησιάζει τα πρώτα σπίτια στη Δαφνιώτισσα

Σε πύρινο κλοιό βρίσκεται η Αμαλιάδα, καθώς τέσσερα πύρινα μέτωπα βρίσκονται σε εξέλιξη σε δασική περιοχή κοντά στο χωριό Δαφνιώτισσα, το οποίο εκκενώθηκε μερικώς από άτομα με προβλήματα υγείας, όπως δήλωσε στο ΑΠΕ ο δήμαρχος Ήλιδας, ενώ νωρίς το απόγευμα ξέσπασε πυρκαγιά και κοντά στο χωριό Γεράκι.

Επιτόπου βρίσκονται ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις με περισσότερα από 30 οχήματα και 100 πυροσβέστες, καθώς και πεζοπόρα τμήματα που προσπαθούν αν ανακόψουν την πορεία της πυρκαγιάς, ενώ συνδράμουν τις προσπάθειες κατάσβεσης ένα αεροσκάφος, δύο ελικόπτερα, ενώ αναμένονται και δύο Canadair. Τις προσπάθειες κατάσβεσης συντονίζουν ο υποστράτηγος της Πυροσβεστική, Κώστας Κυριακόπουλος, σε συνεργασία με τον Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ηλείας Πύραρχο, Γιάννη Καραμαλίκη.

Προς το παρόν πάντως, το χωριό δεν κινδυνεύει σύμφωνα με τον κ. Χριστοδουλόπουλο, καθώς το μέτωπο της φωτιάς η οποία εξακολουθεί να κατακαίει το δάσος, προς το παρόν φαίνεται να απομακρύνεται από τον οικισμό. «Κύριο μέλημά μας είναι η φωτιά που καίει σε δασική έκταση, να μην απειλήσει την κατοικημένη περιοχή. Υπάρχουν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής, τόσο επίγειες όσο και εναέρια μέσα», είπε ο δήμαρχος Ήλιδας.

Σύμφωνα με τον ίδιο και πέρσι την ίδια εποχή είχε εκδηλωθεί πυρκαγιά στην συγκεκριμένη περιοχή, η οποία όπως σημείωσε «είναι ένα δάσος που δεν είχε καεί στις πυρκαγιές του 2007».

Δείτε φωτογραφίες από την πυρκαγιά που ανήρτησε η ιστοσελίδα ilialive.gr: