Προφυλακιστέοι οι αρχηγοί του κυκλώματος εμπορίας βρεφών

Προφυλακιστέοι οι αρχηγοί του κυκλώματος εμπορίας βρεφών

Οι αρχές έφτασαν στα ίχνη τους όταν δύο αστυνομικοί, παριστάνοντας το άτεκνο ζευγάρι, έκλεισαν ραντεβού...

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν μετά τις απολογίες τους στις ανακριτικές αρχές οι τέσσερις από τους εννέα συνολικά Βούλγαρους που κατηγορούνται για συμμετοχή σε κύκλωμα εμπορίας βρεφών, το οποίο εξαρθρώθηκε από την Αστυνομική Διεύθυνση Χαλκίδας.

Ειδικότερα, το δρόμο για τη φυλακή πήρε ένας 39χρονος που εμφανίζεται ως αρχηγός του κυκλώματος, η 35χρονη σύζυγός του, μία 40χρονη γυναίκα που φέρεται ως μεσολαβήτρια για την πώληση των βρεφών, καθώς και ένας 32χρονος πατέρας ενός βρέφους.
Αντίθετα, οι άλλοι πέντε κατηγορούμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι μετά τις απολογίες τους, αφού τους επεβλήθησαν περιοριστικοί όροι.

Σημειώνεται ότι οι αρχές έφτασαν στα ίχνη των μελών του κυκλώματος όταν δύο αστυνομικοί, παριστάνοντας το άτεκνο ζευγάρι, έκλεισαν ραντεβού με τη 40χρονη φερόμενη ως ενδιάμεση στους Αμπελόκηπους. Η γυναίκα τους ζήτησε το ποσό των 18.000 ευρώ για να τους δώσει ένα κοριτσάκι τεσσάρων ημερών, ενώ στη συνέχεια τους οδήγησε σε διαμέρισμα στην Κυψέλη, όπου η αστυνομία εντόπισε και τα υπόλοιπα μέλη του κυκλώματος.

Μια κατηγορούμενη είναι έγκυος, ενώ άλλες τρεις είχαν πρόσφατα γεννήσει, όπως διαπιστώθηκε μετά από εξέταση.