Εισαγγελέας ερευνά αν οι πολίτες έχουν πρόσβαση σε παραλία

Εισαγγελέας ερευνά αν οι πολίτες έχουν πρόσβαση σε παραλία

Με παραγγελία Κοντονή οι έλεγχοι στις περιοχές που επλήγησαν από τη φονική πυρκαγιά

Στο "στόχαστρο" του εισαγγελέα μπαίνει η δυνατότητα πρόσβασης των πολιτών στις παραλίες στις περιοχές που καταστράφηκαν από τη φονική φωτιά στην Ανατολική Αττική.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής, έδωσε παραγγελία να ερευνηθεί στο πλαίσιο της έρευνας για την τραγωδία εάν είχαν τηρηθεί τα όσα προβλέπονται εκ του νόμου για την πρόσβαση πολιτών στις παραλίες.

Η εισαγγελέας, Β. Γνεσουλη, η οποία  διενεργεί την έρευνα, αναμένεται να καλέσει τους ιδιοκτήτες προκειμενου να ελέγξει αν είχαν τις σχετικές άδειες αλλά και τους αρμόδιους από την πολεοδομία  που θα κληθούν να απαντήσουν αν είχαν γίνει οι σχετικοί  έλεγχοι.

Στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας  έχουν ήδη καταθέσει οι δήμαρχοι Ωρωπού, Ραφήνας και Μαραθώνα, ο ΓΓ. Πολιτικής Προστασίας, Γιάννης Καπάκης και αρμόδια στελέχη της Πυροσβεστικής.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να καταθέσουν  ο δήμαρχος Πεντέλης, ο δημοτικός σύμβουλος Μαραθώνα, Δημ. Κατσιγιάννης, ενώ είναι πολύ πιθανό  να λάβει κλήση και ο Δημηήρης Μπαλτάκος, επικεφαλής της ομάδας Ο.Υ.Κ του Λιμενικού Σώματος.

Αύριο θα περάσει το κατώφλι της Εισαγγελίας  η περιφερειακή σύμβουλος Αττικής, Ιωάννα Τσούπρα που αναπληρώνε τον αρμόδιο αντιπεριφερειάρχη Αν. Αττικής Πέτρο Φιλίππου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μόλις  ολοκληρωθούν οι καταθέσεις των υπηρεσιακών στελεχών η Εισαγγελία θα ζητήσει από τα κατά τόπους Αστυνομικά Τμήματα να λάβουν καταθέσεις συγγενών θυμάτων.