Καταποντίστηκε πάρκινγκ στο Μαρούσι – Πλημμύρισαν τα βόρεια προάστια σε 10 λεπτά

Καταποντίστηκε πάρκινγκ στο Μαρούσι – Πλημμύρισαν τα βόρεια προάστια σε 10 λεπτά

Φόβοι μήπως υπάρχουν εγκλωβισμένοι στα νερά - Καταστροφή βιβλικών διαστάσεων

Μέσα σε περίπου 10 λεπτά της ώρας, πλημμύρα βιβλικών διαστάσεων σάρωσε τα βόρεια προάστια. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, μέσα σε ένα τέταρτο της ώρας, το νερό της βροχής έφτασε τα 80 χιλιοστά. Περιοχές των βορείων προαστίων και ειδικότερα το Μαρούσι και η Κηφισιά, πλημμύρισαν. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, από τις δύο συγκεκριμένες περιοχές, καθώς και από Βριλήσσια, Μελίσσια και Πεντέλη, έχουν γίνει έως αυτή την ώρα περισσότερες από 140 κλήσεις για παροχή βοήθειας και αντλήσεις υδάτων.

Οι αρχές απευθύνουν έκκληση προς τους πολίτες να μην κινούνται πεζοί στην περιοχή, να μην μετακινούνται με τα οχήματά τους παρά μόνον σε περιπτώσεις μεγάλης ανάγκης και να μην βγαίνουν από τις οικίες τους εφόσον δεν είναι απαραίτητο.

Στο Μαρούσι, δίπλα στη λεωφόρο Κηφισίας, καταποντίστηκε ένα υπαίθριο πάρκινγκ. Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες του news.gr τα αυτοκίνητα έχουν βουλιάξει μέσα στα νερά.

Φόβοι εκφράζονται από αυτόπτες μάρτυρες για εγκλωβισμένους στα νερά.

Οι περισσότερες κλήσεις, σύμφωνα με πηγές της Πυροσβεστικής, αφορούν απεγκλωβισμούς οδηγών από Μαρούσι και Κηφισιά.

Πριν από λίγη ώρα διακόπηκε η κυκλοφορία στους δρόμους Αγίου Αθανασίου και Αγίου Ελευθερίου στο Μαρούσι, ενώ αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στη γέφυρα Ερυμάνθου στην Κηφισιά και στον παράδρομο της νέας εθνικής οδού Αθηνών-Λαμίας, στο ύψος του σούπερ μάρκετ «Βασιλόπουλος», στη Νέα Ερυθραία, μετά τις ζημιές που προκλήθηκαν από την ισχυρή νεροποντή.

Την Περιφέρεια κατηγορεί ο δήμαρχος Αμαρουσίου, Γ. Πατούλης

Η Περιφέρεια Αττικής είναι «αποκλειστικά υπεύθυνη» για τη σημερινή πλημμύρα στο Μαρούσι, δηλώνει ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας και δήμαρχος Αμαρουσίου, Γιώργος Πατούλης. «Για τις υλικές ζημιές που έχουν προκληθεί, η ευθύνη έχει ονοματεπώνυμο, αυτό των κ.κ. Δούρου και Καραμέρου», αναφέρει χαρακτηριστικά σε γραπτή δήλωση του.

Σύμφωνα με τον κ. Πατούλη , εδώ και μήνες βρίσκονται στα συρτάρια της Περιφέρειας οι μελέτες που κατέθεσε ο Δήμος Αμαρουσίου για τη χρηματοδότηση του έργου της διευθέτησης του ρέματος Σαπφούς. Αντίθετα τονίζει , «διαρκώς η Περιφέρεια καθυστερεί την έγκρισή τους, ενώ ζητά και πρόσθετες μελέτες που δεν είναι υποχρέωση του Δήμου να τις καταθέσει». Ο κ.Πατούλης καλεί τη Διοίκηση της Περιφέρειας να χρηματοδοτήσει «επιτέλους το έργο για να μη ζήσουμε στο Μαρούσι ημέρες Μάνδρας και πριν θρηνήσουμε ανθρώπινες ζωές»

Φωτορεπορτάζ Γαβριήλ Φιλιππόπουλος, Κώστας Κάλτσας