Δις ισόβια στον 58χρονο για τη δολοφονία της Δ. Ζέμπερη

Δις ισόβια στον 58χρονο για τη δολοφονία της Δ. Ζέμπερη

Ομόφωνα ένοχος ο κατηγορούμενος

Δύο φορές ισόβια επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο  στον 58χρονο κατηγορούμενο για τη δολοφονία  της 33χρονης εφοριακού Δώρας Ζέμπερη.

Ομόφωνα το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον κατηγορούμενο σύμφωνα με το κατηγορητήριο  για ανθρωποκοτνία από πρόθεση και ληστεία.

Η ποινή που του επέβαλαν ήταν μία φορά ισόβια για κάθε μία από τις κακουργηματικές πράξεις που του αποδίδονται.

Το δικαστήριο κήρυξε ένοχο τον 58χρονο για τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, ληστείας που τελέστηκε με ιδιαίτερη σκληρότητα και παράνομης οπλοφορίας και οπλοχρησίας επιβάλλοντας επιπλέον ποινή 8 μηνών, για τις δύο τελευταίες πράξεις.

Νωρίτερα, η εισαγγελέας είχε ζητήσει την ενοχή του κατηγορούμενου χωρίς κανένα ελαφρυντικό.

«Δεν θα προτείνω κανένα ελαφρυντικό. Χάλασε την ζωή του, αλλά και τη ζωή μιας χρήσιμης κοπέλας και τη ζωή μιας οικογένειας. Όταν είσαι κατηγορούμενος, το μόνο που μπορεί να σε σώσει, είναι η αλήθεια... Αν βρει το δρόμο για την αλήθεια, ας κοιτάξει το Θεό και ας την πει» ανέφερε η εισαγγελική λειτουργός, η οποία δεν πείστηκε από τους ισχυρισμούς του 58χρονου κατηγορούμενου, που υπέδειξε γνωστό δικηγόρο και ένα ακόμη πρόσωπο με το ψευδώνυμο «Χάρης» λέγοντας πως του ζήτησαν «να βγάλει για 3-4 μήνες εκτος υπηρεσίας» την άτυχη εφοριακό.

Οι συγγενείς της άτυχης κοπέλας, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της ακροαματικής διαδικασίας  κινήθηκαν εναντίον του πετώντας πέτρες και μπουκάλια και οι αστυνομικοί ήταν εκείνοι που τους συγκράτησαν.

«Δολοφόνε, θάνατος» φώναζαν οι συγγενείς της Δώρας Ζέμπερη στον 58χρονο, την ώρα που ισχυρή αστυνομική δύναμη τον οδηγούσε στην κλούβα.