Την ενοχή του κατηγορούμενου για τη Δ. Ζέμπερη ζήτησε η εισαγγελέας

Την ενοχή του κατηγορούμενου για τη Δ. Ζέμπερη ζήτησε η εισαγγελέας

«Αν βρει το δρόμο για την αλήθεια ας κοιτάξει το Θεό και ας την πει» είπε η δικαστική λειτουργός

Καταπέλτης ήταν η εισαγγελέας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, η οποία ζήτησε την ενοχή του 58χρονου κατηγορούμενου για τη δολοφονία της 33χρονης εφοριακού Δώρας Ζέμπερη, χωρίς κανένα ελαφρυντικό.

«Δεν θα προτείνω κανένα ελαφρυντικό. Χάλασε την ζωή του, αλλά και τη ζωή μιας χρήσιμης κοπέλας και τη ζωή μιας οικογένειας. Όταν είσαι κατηγορούμενος, το μόνο που μπορεί να σε σώσει, είναι η αλήθεια... Αν βρει το δρόμο για την αλήθεια, ας κοιτάξει το Θεό και ας την πει» ανέφερε η εισαγγελική λειτουργός, η οποία δεν πείστηκε από τους ισχυρισμούς του 58χρονου κατηγορούμενου, που υπέδειξε γνωστό δικηγόρο και ένα ακόμη πρόσωπο με το ψευδώνυμο «Χάρης» λέγοντας πως του ζήτησαν «να βγάλει για 3-4 μήνες εκτος υπηρεσίας» την άτυχη εφοριακό.

Η εισαγγελέας στην αγόρευση της μίλησε για την «αξιόλογη» Δώρα που «είχε πικρία από τις προσωπικές της σχέσεις». Για μια κοπέλα που «αντί να χαίρεται την ηλικία της, ξεχρεώνε χρέη από τζόγο». «Είχε πολλά φορτία στην πλάτη της» ειπε η εισαγγελέας και συμπλήρωσε ότι «είχε πικρία από την οικογένεια. Δεν φρόντισε και ο πατερας να την προστατεύσει... Είχε πολλές πηγές κινδύνου η Ζέμπερη. Δεύτερη πηγή κινδύνου ήταν το επαγγέλμα της. Η Δώρα είχε διαισθανθεί τον κίνδυνο και γι' αυτό είχε αφήσει 500 ευρώ μέσα σε ένα βιβλίο και τους κωδικούς των καρτών της».

«Είχε απογοητευτεί από τον κόσμο των ζωντανών»

«Μια νέα κοπέλα αντί να είναι ερωτευμένη και να διασκεδάζει πήγαινε στο νεκροταφείο. Η Δώρα μάλλον είχε απογοητευτεί από τον κόσμο των ζωντανών και πλησίαζε τον κόσμο των νεκρών, το μοναδικό της καταφύγιο. Και αυτό ενόχλησε...τον κατηγορουμενο που ανάλωσε τη ζωή του στα ναρκωτικά και στις κλοπές» είπε η εισαγγελική λειτουργός. Η εισαγγελέας εντόπισε πολλές αντιφάσεις στην εκδοχή που εδωςε ο κατηγορούμενος για την μοιραία ημέρα ενώ άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο κάποιος άλλος να συνέταξε τα υπομνήματα με τα οποία άλλαξε την αρχική του ομολογία.
«Τα σημεία που επληγη η Δωρα δεν ήταν τυχαία, κατά την εισαγγελέα. Ήταν πολλά. Ήταν μοιραία. Η οικογένεια δεν θα πάρει ποτε απάντηση γιατί έφυγε αυτό το κορίτσι» τόνισε η εισαγγελέας η οποια κατακεραύνωσε το νόμο Παρασκευόπουλου με τον οποιο είχε αποφυλακιστεί ο κατηγορούμενος. «Δεν ήταν έτοιμος να αποφυλακιστεί. Αυτό ήταν το μεγάλο έγκλημα της πολιτείας. Τρεις , τέσσερις μηνες μετά έκανε έγκλημα» ανέφερε.

«Έβγαλα το μαχαίρι. Έβαλα δύναμη»

Απολογούμενος εν μέσω αστυνομικού κλοιού και φορώντας αλεξίσφαιρο ο κατηγορουμενος εδωσε μία νέα εκδοχή βάζοντας στο κάδρο γνωστό δικηγόρο Αθηνών. Ο 58χρονος ισχυρίστηκε πως ο ίδιος απλως τραυμάτισε στο Β΄ νεκροταφείο την άτυχη κοπέλα.

Κατηγορούμενος: Έβγαλα το μαχαίρι. Έβαλα δύναμη, την έκοψα στο χέρι, την τραυμάτισα και στο πρόσωπο. Τραβώντας την τσάντα στη διάρκεια της πάλης, η κοπέλα έπεσε πάνω μου. Ακούμπησε το κούτελο της, γύρισε, με κοίταξε, σηκώθηκε και έφυγε. Έφυγα κι εγώ. Μετά την άκουσα να φωνάζει, "αστυνομία βοήθεια". Από την τσάντα πήρα το κινητό και 5 ευρω. Πέταξα το μαχαίρι και την μπλουζα μου και πήγα στο μαγαζί του Πακιστανού, που μου είχαν υποδείξει να αφήσω το κινητό. Μου έδωσε 20 ευρώ, πήρα ηρωίνη και γύρισα σπίτι.

Πρόεδρος: Είναι πολλαπλά τα χτυπήματα.

Κατηγορούμενος: Το άκουσα από την τηλεόραση. Ήθελαν να την καθαρίσουν και να χρεώσουν σε μένα το έγκλημα. Έφυγε από μένα περπατώντας. Δεν έκανα εγώ τη μαχαίρια στην καρδιά.

Ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε, ότι αρχικά ομολόγηγσε τη δολοφονία, γιατί δεχόταν απειλές για την κορη του. Η αποστροφή του αυτή προκάλεσε την έντοινη αντίδραση του πατέρα της Δώρας, ο οποίος φώναξε: «Εσύ ήθελες να προστατέψει την κόρη σου,αλλά σκότωσες το δικό μου παιδί».

Παρακαλούμε περιμένετε ...