«Κούρεμα» τραπεζικού χρέους 100% πέτυχε υπερχρεωμένο ζευγάρι

«Κούρεμα» τραπεζικού χρέους 100% πέτυχε υπερχρεωμένο ζευγάρι

Με απόφασή του το Ειρηνοδικείο Ιεράπετρας διέγραψε χρέος ύψους 63.506 ευρώ

Μεγάλη ανακούφιση βιώνει ένα τρίτεκνο ζευγάρι από την Ιεράπετρα, καθώς με προσωρινή απόφαση του Ειρηνοδικείου πέτυχε «κούρεμα» τραπεζικού χρέους της τάξης του 100%, όπως μεταδίδει η ιστοσελίδα cretapost.gr.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών, το τρίτεκνο ζευγάρι -με δύο ενήλικα κι ένα ανήλικο τέκνο- είχε χρέη δύο δανείων σε μία τράπεζα ύψους 63.506 ευρώ, με τον μεν σύζυγο να είναι ο οφειλέτης και τη δε σύζυγο να είναι η εγγυήτρια. Ο σύζυγος είναι πρώην ελεύθερος επαγγελματίας (χωματουργικές εργασίες) και η σύζυγος έμπορος.

Το μηνιαίο εισόδημα της οικογένειας είναι της τάξης των 900 ευρώ, ενώ διαθέτουν ένα διαμέρισμα 94,20 τ.μ. και αγροκτήματα. Το δικαστήριο της Ιεράπετρας έκανε δεκτή εν μέρει την αίτηση για ένταξη στο νόμο Κατσέλη, καθόρισε «μηδενικές καταβολές» μηνιαίων δόσεων για 3 χρόνια και για τους δύο, χορήγησε τριετή «περίοδο χάριτος» για την σύζυγο και εξαιρεί από τη ρευστοποίηση για την ικανοποίηση της τράπεζας την κατοικία επιφάνειας 94.20 τ.μ., αλλά και όλων των περιουσιακών τους στοιχείων κινητών και ακινήτων.

Τέλος, η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης καλεί τους καταναλωτές, που αντιμετωπίζουν πρόβλημα στην εξυπηρέτηση των δανείων τους και επιθυμούν ρύθμιση, εξωδικαστικά ή με τον ν.3869/2010, είτε να επισκεφθούν τα γραφεία της Ένωσης καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες 09:00 έως 13:00 ή να επικοινωνήσουν μαζί της.