Διαμαρτυρία της ΠΟΕΔΗΝ έξω από το υπουργείο Υγείας

Διαμαρτυρία της ΠΟΕΔΗΝ έξω από το υπουργείο Υγείας

Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν ότι είναι απλήρωτοι επί μήνες

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιεί η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία, ενώ ήδη έχουν συγκεντρωθεί έξω από το υπουργείο Υγείας καθαρίστριες από το Δρομοκαΐτειο και το Νοσοκομείο Άρτας. Οι εργαζόμενοι τονίζουν ότι είναι απλήρωτοι επί μήνες και με τους νέους διαγωνισμούς οδηγούνται σχεδόν όλοι σε απόλυση.

Οι διαμαρτυρόμενοι έχουν κλείσει την είσοδο του υπουργείου Υγείας, ενώ η ΠΟΕΔΗΝ προγραμματίζει συγκέντρωση και στις 11:30 στο πλαίσιο της 24ωρης πανελλαδικής της απεργίας στην περιφέρεια και την 4ωρη στάση εργασίας, από τις 11 έως τις 3, στην Αττική.

Σύμφωνα με την  ΠΟΕΔΗΝ, «ψήφισαν αιφνιδιαστικά νόμο, με τον οποίο απολύεται όλο το Συμβασιούχο Προσωπικό παρά τις δεσμεύσεις και τους παλικαρισμούς Πολάκη. Παρατείνεται πέντε μήνες η ομηρία τους και μάλιστα με διακοπή και νέες συμβάσει,ς διακόπτοντας έτσι τα δικαιώματα των συμβασιούχων για μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου». Παράλληλα δεν πριμοδοτείται ούτε με ένα μόριο ο διαγωνισμός για το συμβασιούχο Προσωπικό.

Για «ομηρία έως τις Εθνικές Εκλογές και μετά απόλυση» κάνει λόγο η ΠΟΕΔΗΝ, κατηγορώντας τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας πως «παίζει με το επαγγελματικό μέλλον των 12.000 συναδέλφων που εργάζονται στις Μονάδες Υγείας και Πρόνοιας με ελαστικές μορφές απασχόλησης αδιαφορώντας για την λειτουργία των Νοσοκομείων. Από τους λεονταρισμούς κατά των δικαστών που είχαμε την προηγούμενη εβδομάδα κατά την συνάντησή μας, φθάσαμε σήμερα στην πλήρη συμμόρφωση στις υποδείξεις των δικαστών και μάλιστα με στρεβλό, δόλιο τρόπο που οδηγεί σε απόλυση όλων. Ο Αν. Υπουργός Υγείας παρά τις δεσμεύσεις παρατείνει την αγωνία των συμβασιούχων για πέντε μήνες και μετά τους απολύει και βέβαια υπό την αίρεση του Ελεγκτικού Συνεδρίου να δεχθεί την εν λόγω διάταξη και να εγκρίνει τη μισθοδοσία. Οι Δικαστές του Ελεγκτικού Συνεδρίου δεν ζήτησαν την απόλυση του συμβασιούχου προσωπικού, αλλά έκριναν ότι με βάση το Σύνταγμα δεν μπορούν να εργάζονται με συνεχείς ανανεωμένες συμβάσεις πέραν του 24μήνου αφού καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Ο Αν. Υπουργός Υγείας αντί να μετατρέψει τις συμβάσεις σε αορίστου χρόνου του επικουρικού και πρώην εργολαβικού προσωπικού με ταυτόχρονη σύσταση οργανικών θέσεων όπου δεν υπάρχουν τους απολύει όλους».

«Φτάνουν τα ψέματα και οι κομπογιαννιτισμοί του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, δεν θα τους περάσει» καταλήγουν οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία.

Φωτογραφίες: Γιάννης Κέμμος