Έδεσε σκύλο με σχοινί στο αυτοκίνητο του και τον έσερνε

Έδεσε σκύλο με σχοινί στο αυτοκίνητο του και τον έσερνε

Σχηματίστηκε δικογραφία κατά αγνώστου δράστη

Το ασυνείδητο που κακοποίησε βάναυσα ένα αδέσποτο σκύλο στον Βατόλακο Χανίων αναζητά η Αστυνομία, έπειτα από καταγγελία του Φιλοζωικού Συλλόγου Χανίων «Η προστασία των ζώων», όπως μεταδίδει η ιστοσελίδα flashnews.gr.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο αναζητούμενος έδεσε με σχοινί το άτυχο θηλυκό μαύρο σκυλάκι, το οποίο περιφερόταν αδέσποτο τις τελευταίες δύο εβδομάδες στον Βατόλακο και το έσυρε με το αυτοκίνητό του για μεγάλη απόσταση. Το άτυχο ζώο το οποίο δεν μπορούσε να κουνηθεί, ενώ το δέρμα του φαινόταν καμμένο από το σύρσιμο στην άσφαλτο, εντόπισαν δύο νεαροί, οι οποίοι ειδοποίησαν τον φιλοζωικό σύλλογο και αυτό με τη σειρά του τον διοικητή του Α.Τ. Βουκολιών, ο οποίος επελήφθη άμεσα της υπόθεσης.

Την περίθαλψη του ζώου ανέλαβε ο Δήμος Πλατανιά, με ευθύνη του οποίο το σκυλάκι μεταφέρθηκε σε κτηνιατρείο με καμένο το δέρμα της κοιλιάς του και τις πατούσες του από το σύρσιμο στην άσφαλτο, ενώ από τα εγκαύματα δεν μπορεί να περπατήσει. Στο κτηνιατρείο του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, παυσίπονα και αντιφλεγμονώδη για να ηρεμήσει και αύριο το απόγευμα θα υποβληθεί στο πρώτο χειρουργείο.

Σύμφωνα με τους κτηνιάτρους, το περιστατικό συνέβη πριν μερικές μέρες και το ζώο υπέμενε αβοήθητο τους πόνους. Η ζωή του δεν βρίσκεται σε κίνδυνο, αλλά θα χρειαστεί μεγάλο διάστημα αποθεραπείας. Από το Α.Τ. Βουκολιών έχει σχηματιστεί δικογραφία κατά αγνώστου δράστη, που προέβη σε αυτή την αποτρόπαια πράξη, ο οποίος αναζητείται.