Καμμένος στην άσκηση «Μέδουσα»: Ελλάδα και Αίγυπτος είναι αδέρφια

Καμμένος στην άσκηση «Μέδουσα»: Ελλάδα και Αίγυπτος είναι αδέρφια

Δείτε το βίντεο του Αιγυπτιακού υπουργείου Άμυνας από την άσκηση

Στο υψηλότερο δυνατό σημείο αδελφικών σχέσεων και στις Ένοπλες Δυνάμεις, απέδειξαν άλλη μία φορά χθες ότι βρίσκονται η Ελλάδα και η Αίγυπτος, που μαζί με την Κύπρο, ολοκληρώνουν την κοινή διακλαδική αεροναυτική άσκηση «ΜΕΔΟΥΣΑ 6», με τη συμμετοχή στρατιωτικών δυνάμεων και από τις τρεις χώρες, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Χαρακτηριστική ήταν η φράση του ίδιου του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου, την ώρα που πάνω στο επιβλητικό ελικοπτεροφόρο «Ανουάρ Αλ Σαντάτ» δεχόταν την πλακέτα με τον θυρεό των Ενόπλων Δυνάμεων της Αιγύπτου από τα χέρια του ομολόγου του Αιγυπτίου Υπουργού Μοχάμεντ Ζάκι.

Εκφράζοντας τη μεγάλη του ικανοποίηση για τα αποτελέσματα της κοινής αυτής στρατιωτικής άσκησης διά θαλάσσης και αέρος, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Πάνος Καμμένος δήλωσε, απευθυνόμενος προς τον Αιγύπτιο ομόλογό του: «Μέσα από αυτήν την κοινή άσκηση, μπορώ να πω ότι είμαι πολύ περήφανος να έχω έναν φίλο της Ελλάδας: τον υπουργό Άμυνας της Αιγύπτου. Και να σάς διαβεβαιώσω ότι μπορείτε να αισθάνεστε ασφαλείς από τον βορρά».

«Η Ελλάδα, το υπουργείο Άμυνας της Ελλάδας και οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις δεν είναι απλά σύμμαχες δυνάμεις. Είναι αδελφές Ένοπλες Δυνάμεις», κατέληξε χαρακτηριστικά ο κ. Π. Καμμένος.

Τέλος, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας προσέφερε στον Αιγύπτιο ομόλογό του ως ένα δώρο εκ μέρους της Ελλάδας, ένα στεφάνι νίκης του Μ. Αλεξάνδρου, βρισκόμενοι λίγα μόλις ναυτικά μίλια από την πόλη που ίδρυσε ο Μέγας Αλέξανδρος, ανοικτά της Αλεξάνδρειας στη Μεσόγειο, όπου διεξήχθη η κοινή διακλαδική στρατιωτική άσκηση Ελλάδας, Αιγύπτου, Κύπρου.

Από την πλευρά των Αιγυπτιακών ΜΜΕ δόθηκε ιδιαίτερη σημασία στην Ελληνοαιγυπτιακή άσκηση, ενώ και τα πλάνα που δόθηκαν στη δημοσιότητα από το Αιγυπτιακό υπουργείο Άμυνας εξυμνούν την αμυντική συνεργασία των δύο χωρών, που μπορεί επίσημα να μην στρέφεται εναντίον κανενός ωστόσο στέλνει μηνύματα σε χώρες όπως η Τουρκία που πέρυσι είχε ενοχληθεί ιδιαίτερα προχωρώντας και σε διαβήματα διαμαρτυρίας.

1
σχόλιο
  1. avatar Τζημάκος

    Ο Καμ(μ)ένος αυταπατάται. Οι Αιγύπτιοι είναι μωαμεθανοί, ιστορικοί και φυσικοί, σύμμαχοι των Τούρκων. Καιρό τώρα ο Ερντογάν, τους χαιρετά με νόημα. Μαθαίνουν και μεταφέρουν πληροφορίες για την ετοιμότητα των ελληνικών και κυπριακών ένοπλων δυνάμεων ενώ προετοιμάζονται να βρίσκονται ικανοί απέναντι τους.
    Οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί (3 μήνες τώρα)στην Αδριανούπολη σχεδιάζεται να «σπάσουν» και οδηγηθούν στην αυτοχειρία ή να επιχειρήσουν δραπέτευση και να δολοφονηθούν. Επιδίωξη τού Ερντογάν η εθνική μας ταπείνωση και το γόητρο των Τούρκων στρατιωτικών.

Παρακαλούμε περιμένετε ...