«Ήταν τεράστια η συγκίνηση για την Ηριάννα και τον Περικλή»

«Ήταν τεράστια η συγκίνηση για την Ηριάννα και τον Περικλή»

Τι δηλώνουν δύο δικηγόροι μετά την αθωωτική απόφαση του δικαστηρίου

Η Ηριάννα και ο Περικλής, οι οποίοι κάθισαν στο εδώλιο κατηγορούμενοι για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση και οπλοκατοχή, κρίθηκαν την Πέμπτη ομόφωνα αθώοι από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων.

Οι δικηγόροι του Περικλή, Νίκος Δαμασκόπουλος και Αγγελική Δαλλιάνη, μίλησε σε δημοσιογράφους για την απόφαση του δικαστηρίου, αλλά και την αντίδραση των δύο νέων στο άκουσμά της.

«Το σύντομο σκεπτικό που εκφώνησε ο πρόεδρος είμαστε βέβαιοι ότι θα είναι ακόμα πιο αναλυτικό και πιο σαφές. Αποδομεί όχι μόνο την κατηγορία, αποδομεί ακόμα και τη γένεση αυτής της δίκης, δηλαδή τον τρόπο με τον οποίο υποτίθεται ότι βρέθηκαν τα όπλα.

Το δικαστήριο αμφισβήτησε τον μάρτυρα που υποτίθεται ότι βρήκε ανυποψίαστος τα όπλα στην Πολυτεχνιούπολη. Δηλαδή η υπόθεση από την αρχή της έχει χαρακτηριστικά τα οποία είναι τουλάχιστον περίεργα», δήλωσε ο κ. Δαμασκόπουλος.

Από την πλευρά της, η κ. Δαλλιάνη σημείωσε: «Ήταν μια εξαιρετική απόφαση που ακολουθούσε μια υποδειγματική αποδεικτική διαδικασία, με ένα εμπεριστατωμένο, ολοκληρωμένο σκεπτικό που μας έδωσε μια ελπίδα για το ίδιο το κράτος δικαίου. Ήταν το κράτος δικαίου που περισσότερο διασώθηκε και που είχε ανεπανόρθωτα τρωθεί με την πρωτόδικη απόφαση και τις τραγικές της συνέπειες»

«Ήταν τεράστια η συγκίνηση. Δεν είπαμε τίποτα, κοιταχτήκαμε και χαρήκαμε για την επιτυχία μας», απάντησε σε ερώτηση δημοσιογράφου για την αντίδραση της Ηριάννας και του Περικλή στην ανακοίνωση της απόφασης.

Φωτογραφία: Γιάννης Κέμμος